Autor:

Buchtičky se šodó

40 minut PT0H40M
Porce: 4
Ingredience
Hladká mouka
nebo polohrubá
500 g
Cukr krupice
(1-2 lžíce)
1,5 lžíce
Mléko
ohřáté
200 ml
Droždí 25 g
Sůl 1 špetka
Vejce 2 ks
Olej
nebo rozpuštěné máslo (+ na potírání)
 
Citronová kůra
strouhaná (trocha)
 
Puding
s pravou vanilkou (např. Dr. Oetker)
 
na uvaření pudinku
Mléko  
Buchtičky se šodó

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Droždí nechte vzejít v mléce s trochou cukru a spolu s ostatními přísadami vypracujte na vláčné těsto. Nechte nejméně půl hodiny na teplém místě kynout, aby těsto zhruba zdvojnásobilo objem.
Pak tvořte malé buchtičky (např. vyválejte silnější provázky, krájejte na kousky) a klaďte těsně vedle sebe do tukem vymazaného a vysypaného pekáčku. Každou buchtičku potřete máslem, aby se při pečení neslepily. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Podávejte s krémem, ne úplně hustým pudinkem uvařeným podle návodu na obalu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.43 7 5 1
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Buchtičky se šodó

Komentáře

  1. jirí   22.10.2016 | 19:15 | reagovat |

    ono je asi fuk jak kdo tomu rika ;-) Kdo chce si udela pudink ci sodo.... :-\

  2. Lili   23.01.2016 | 1:58 | reagovat |

    Tak hledám recept na buchtičky se šodo a všude jsou s vanilkovým krémem, docela by mne zajímalo, kde došlo k tomu, že SKORO všichni mají tak klamnou představu o tom, co to vastně je...

    1. Ota   05.09.2016 | 16:42 | reagovat |

      Vážena pravé šodó ví každý že je to z vína.Ale naše školní jídelny nám dělaly šodó s pudinku a také nám to takto podaly.Podle mne to všichni vědí ale Lili vy jste chytrá a vy to nevíte ?
      250ml bieleho vina, 4 zltky, 70g krupicoveho cukru, 1 vanilinovy cukor.
      Kdo chce tak si recept najde

  3. Marťa   24.10.2015 | 9:22 | reagovat |

    Nevim co jsem dělala špatně,ale mám zaděláno,těsto nad topením a vůbe nekyne :-(

  4. franta   13.08.2015 | 15:48 | reagovat |

    Vyborny

  5. Marsi   13.08.2015 | 15:46 | reagovat |

    Moc nechválím,ale tyto buchtičky neměly chybu.Děkuji

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web