Karotková pomazánka

Hodnocení:

Moje:

15 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g karotka (nejlépe v biokvalitě)
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule (malé)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 300
      ml bílý jogurt
    • 0,5
      svazek petrželka
    • 40
      g piniové semínka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Karotky, česnek a cibuli oloupejte. Karotku a cibuli nahrubo nastrouhejte, česnek najemno nasekejte. V pánvi rozehřejte olej a asi 5 minut na něm smažte karotku, cibuli a česnek. Nechte vychladnout a vmíchejte do jogurtu. Z petrželky otrhejte lístky a nasekejte je. Vmíchejte do jogurtu, směs osolte a opepřete. Piniová jadérka nasucho opražte. Posypte jimi pomazánku a podávejte ji s oblíbeným pečivem či s nasucho opečeným chlebem.
2
----
3
**Know-how**
4
Nemáte-li piniová jadérka, nejblíže v chuti jsou jim mandle, ale použít můžete jakékoli oříšky, třeba i burské. Do pomazánky je nasekejte nebo nahrubo pomelte.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dokina
    Dokina |

    3. 11. 2015 08:59

    Vyzkoušeno a je luxusní :)