Bramborová pomazánka II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks brambory (5-6)
    • cibule
    • majonéza
    • nakládané okurky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařené brambory ještě hodně teplé rozmačkáme, vsypeme nadrobno nakrájenou syrovou cibulku, přidáme majolku (skutečně do teplých brambor), sůl, trochu pepře, pár kyselých okurek (dle chuti) nakrájených nadrobno nebo nastrouhaných, trocha vody z okurek (okurky ani majolka nesmí být přímo z lednice).
2
Pomazánka je nejlepší připravená den předem - až se rozleží, má chuť pravého bramborového salátu a je vynikající na obložené chlebíčky.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KubaR
    KubaR |

    29. 5. 2014 20:40

    My si chlebíčky většinou objednáváme z http://www.lahudky-palma.cz/chlebicky, ale tuto pomazánku jsem ještě nikdy neměl a nebo o tom nevím, takže určitě vyzkouším. Díky za jednoduchý recept!

  • :(
    :( |

    18. 2. 2011 00:26

    jak někdo může mít potřebu něco takovýho veřejně prezentovat ??? :-$ :-$ :-$

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 11. 2010 19:29

    ...jako ,,podmaz,, na chlebíčky je to dobrá rychlovka...

  • Janaso
    Janaso |

    25. 10. 2010 13:23

    Trochu slabší, verze č I. je lepší.

  • Olga .
    Olga . |

    20. 12. 2008 11:40

    Asi to vyjde nastejno jako " Tatarský biftek z brambor" :o())... Vladan, zkus bramborovou kaši (s osmaženou cibulkou je samozřejmě lepší) a k ní krajíc chleba... Pokud máš, byť i částečně funkční chrup, čím starší komisárek tím lepší :-)) Já vím, chutě jsou různé...

  • Vladan M
    Vladan M |

    20. 12. 2008 11:08

    Brambory na veku? Znám i chlebovou pomazánku.:-)

  • Radka Hudská
    Radka Hudská |

    7. 11. 2007 14:16

    Taky používám studené suroviny, každý recept je o správném poměru, proto zkuste mou variantu : uvařené vychladlé brambory oloupeme ze slupky, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na drobno nákrájenou menší cibuli v poměru na 3bramb. 1menší cibuli, 2 kyselé okurky také najemno nakr., sůl, pepř, malou lžičku hořčice plnot., vodu z naložených paprik, nebo půl lžičky oleje a vodu z okurek- podle oka jen trochu, trojúhelnik taveného sýra, vše jemně zamícháme s 2 pol. lžícemi majolky. Na chlebíčky je levná a moc chutná.

  • Jana
    Jana |

    13. 10. 2006 13:41

    Majolku dávám do vychladlých brambor,do teplých ne,měla bych strach z trvanlivosti pomazánky.Ostatní přidávám přímo po vytažení z lednice.Párkrát jsem tuhle pomazánku připravovala,ale nijak zvlášť nám nechutná.Ještě přidávám sekaná vařená vejce.