Autor:

Bramborová pomazánka II.

Střední
Ingredience
Brambory
(5-6)
5 ks
Cibule  
Majonéza  
Nakládané okurky  
Sůl  
Pepř mletý  
Bramborová pomazánka II.

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Vařené brambory ještě hodně teplé rozmačkáme, vsypeme nadrobno nakrájenou syrovou cibulku, přidáme majolku (skutečně do teplých brambor), sůl, trochu pepře, pár kyselých okurek (dle chuti) nakrájených nadrobno nebo nastrouhaných, trocha vody z okurek (okurky ani majolka nesmí být přímo z lednice).

Pomazánka je nejlepší připravená den předem - až se rozleží, má chuť pravého bramborového salátu a je vynikající na obložené chlebíčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
3+
3.5 4 5 1

Komentáře k receptu: Bramborová pomazánka II.

Komentáře

  1. recepty73   20.11.2010 | 19:29 | reagovat |

    ...jako ,,podmaz,, na chlebíčky je to dobrá rychlovka...

  2. Janaso   25.10.2010 | 13:23 | reagovat |

    Trochu slabší, verze č I. je lepší.

  3. Olga .   20.12.2008 | 11:40 | reagovat |

    Asi to vyjde nastejno jako " Tatarský biftek z brambor" :o())... Vladan, zkus bramborovou kaši (s osmaženou cibulkou je samozřejmě lepší) a k ní krajíc chleba... Pokud máš, byť i částečně funkční chrup, čím starší komisárek tím lepší :-)) Já vím, chutě jsou různé...

  4. Vladan M   20.12.2008 | 11:08 | reagovat |

    Brambory na veku? Znám i chlebovou pomazánku.:-)

  5. Radka Hudská   07.11.2007 | 14:16 | reagovat |

    Taky používám studené suroviny, každý recept je o správném poměru, proto zkuste mou variantu : uvařené vychladlé brambory oloupeme ze slupky, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na drobno nákrájenou menší cibuli v poměru na 3bramb. 1menší cibuli, 2 kyselé okurky také najemno nakr., sůl, pepř, malou lžičku hořčice plnot., vodu z naložených paprik, nebo půl lžičky oleje a vodu z okurek- podle oka jen trochu, trojúhelnik taveného sýra, vše jemně zamícháme s 2 pol. lžícemi majolky. Na chlebíčky je levná a moc chutná.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web