Autor:

Bramborová roláda s povidly

Střední
Ingredience
Brambory 1/2 kg
Dětská krupice 70 g
Solamyl (bramborový škrob) 70 g
Rozšlehané vejce 1 ks
Sůl 1/2 lžička
Švestková povidla 100 g
Piškoty 2 lžíce
Mák mletý  
Moučkový cukr  
Máslo  
Bramborová roláda s povidly

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, vejce, krupici, solamyl a vypracujeme těsto. Pokud je těsto řídké přidáme trochu Solamylu.

Připravíme si náplň. Rozmícháme povidla a zahustíme pomletými piškoty nebo nastrouhaným perníkem.

Těsto rozdělíme na tři díly a postupně vyválíme pláty, které potřeme připravenou náplní. Opatrně, ale pevně stočíme do rolády, konce stlačíme k sobě, aby se neotevřely.

Rolády vložíme do vroucí osolené vody, po chvíli pomocí vařečky odlepíme ode dna, vaříme 15 – 20 minut. Opatrně vyjmeme a ostrým nožem nakrájíme.

Podáváme posypané mletým mákem s cukrem a poléváme rozpuštěným máslem. Zdobíme krémovou smetanou a mátou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme Články z

Komentáře k receptu: Bramborová roláda s povidly

Komentáře

  1. Petra_z_Pardubic   28.06.2011 | 0:31 | reagovat |

    Stejně se mi to pořád lepilo...

  2. Míša   22.03.2011 | 20:28 | reagovat |

    Vypadá skvěle, určitě vyzkouším, povidla zbožňuji :-P !Jen si nemyslím, že je toto jídlo náročné na přípravu ;-) .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web