Karotkový krém s modrým sýrem

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks mrkev větší
    • 1
      ks červená cibule nebo šalotka
    • 1
      ks kořen petržele menší
    • 4
      dl mléko
    • 2
      dl smetana na vaření
    • 0,5
      l zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička kari
    • 2
      lžíce panenský olivový olej
    • máslo
    • sýr s modrou plísní
    • zakysaná smetana
    • krutony domácí nebo kupované

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme dozlatova na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Poté přidáme pokrájenou cibulku, zpěníme a zalejeme zeleninovým vývarem. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme kari a případně trochu osladíme. Necháme přejít varem a po chvilce za stálého míchání přidáme mléko a smetanu. Opět necháme přejít varem a po změknutí zeleniny důkladně rozmixujeme, aby vznikl krém. Doladíme mlékem (popřípadě trochou vody) hustotu krému, dle chutě a představy.
2
Podáváme s domácími (nebo kupovanými - kdo nemá čas) krutony, lžičkou zakysané smetany a kousky sýra s modrou plísní.
3
Dobrou chuť.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.