Autor:

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 200 g
Karotka
jemně nastrouhaná
190 g
Tuk
Hera,máslo...
100 g
Moučkový cukr
+ na posypání
90 g
Vejce 2 ks
Ořechy
mleté
40 g
Mléko 2 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Sůl 1 špetka
Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky, Buchty

Změklý tuk utřeme s oběma cukry a solí do pěny. Postupně do směsi zašleháme vejce, přidáme mouku s kypřicím práškem, ořechy, mléko a promícháme. Na závěr vmícháme nastrouhanou karotku, ze které jsme vymačkali přebytečnou šťávu. Plech na muffiny vyložíme pergamenovými nebo papírovými košíčky, nebo ho vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Každou muffinu (bábovičku) plníme do tří čtvrtin připraveným těstem, vložíme do vyhřáté trouby na 185°C a upečeme dozlatova.

Upečené muffiny oparně po vychladnutí vyjmeme z košíčků, posypeme cukrem a podáváme ke kávě, čaji...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
5 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 10x)
Reklama
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Komentáře

  1. Dáša   15.11.2016 | 10:38 | reagovat | závadný

    Dnes mají dětičky svačinku jakou by chtěly každý den :) děkuji za recept.

  2. Roškotová   20.03.2016 | 19:45 | reagovat | závadný

    Můžu jen potvrdit, že jsou to luxusní mufíny co nemají po upečení dlouhou trvanlivost :-P :-)

  3. Radka   05.10.2015 | 14:39 | reagovat | závadný

    Vláčné a voňavé muffínky, senzace :D .

  4. Radka Bušková   24.04.2015 | 12:29 | reagovat | závadný

    Mufínky jsou výborné O:-) . Měla jsem tu zbytek kandovaného ovoce na velikonoční beranky a tak jsem ho do těsta taky přidala.

  5. dinah   07.04.2013 | 8:14 | reagovat | závadný

    Muffinky jsou moc dobré, pěkně nadýchané. Dělala jsem z 90g tuku a 80g cukru (víc doma nebylo), polovinu mouky jsem dala žitné. Mrkev jsem strouhala na hrubo a stačilo to, pěkně při pečení změkla a rozpadla se. Děkuji za prima recept.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web