Autor:

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 200 g
Karotka
jemně nastrouhaná
190 g
Tuk
Hera,máslo...
100 g
Moučkový cukr
+ na posypání
90 g
Vejce 2 ks
Ořechy
mleté
40 g
Mléko 2 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Sůl 1 špetka
Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky, Buchty

Změklý tuk utřeme s oběma cukry a solí do pěny. Postupně do směsi zašleháme vejce, přidáme mouku s kypřicím práškem, ořechy, mléko a promícháme. Na závěr vmícháme nastrouhanou karotku, ze které jsme vymačkali přebytečnou šťávu. Plech na muffiny vyložíme pergamenovými nebo papírovými košíčky, nebo ho vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Každou muffinu (bábovičku) plníme do tří čtvrtin připraveným těstem, vložíme do vyhřáté trouby na 185°C a upečeme dozlatova.

Upečené muffiny oparně po vychladnutí vyjmeme z košíčků, posypeme cukrem a podáváme ke kávě, čaji...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
5 10 5 1
Reklama
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Komentáře

  1. Dáša   15.11.2016 | 10:38 | reagovat |

    Dnes mají dětičky svačinku jakou by chtěly každý den :) děkuji za recept.

  2. Roškotová   20.03.2016 | 19:45 | reagovat |

    Můžu jen potvrdit, že jsou to luxusní mufíny co nemají po upečení dlouhou trvanlivost :-P :-)

  3. Radka   05.10.2015 | 14:39 | reagovat |

    Vláčné a voňavé muffínky, senzace :D .

  4. Radka Bušková   24.04.2015 | 12:29 | reagovat |

    Mufínky jsou výborné O:-) . Měla jsem tu zbytek kandovaného ovoce na velikonoční beranky a tak jsem ho do těsta taky přidala.

  5. dinah   07.04.2013 | 8:14 | reagovat |

    Muffinky jsou moc dobré, pěkně nadýchané. Dělala jsem z 90g tuku a 80g cukru (víc doma nebylo), polovinu mouky jsem dala žitné. Mrkev jsem strouhala na hrubo a stačilo to, pěkně při pečení změkla a rozpadla se. Děkuji za prima recept.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web