Kapustnica s jogurtem

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kysané zelí se šťávou (lákem)
    • 2
      ks klobása - uzená
    • 350
      g bílý jogurt
    • sušené houby
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      ks brambory 4-5

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou tak, aby byly jenom zakryté, osolíme a uvaříme. Zelí se šťávou osolíme, opepříme, přidáme houby a povaříme. Přidáme brambory i s vodou, ve které se vařily, na kolečka nakrájené klobásy a ještě 10 min. povaříme. Necháme prochladnout, pak odebereme 1 naběračku polévky (jenom čistou tekutinu), vlijeme pomalu do jogurtu a dobře rozmícháme. Takto zředěný jogurt pomalu za stálého míchání vlijeme do polévky. Promícháme a podáváme.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    18. 2. 2009 18:28

    Jasné Terezka.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    18. 2. 2009 17:58

    Olinka, ale ja do všetkých nedávam jogurt, iba do tejto jednej, ostatné sú iné a bez jogurtu :))) Proste každá je iná, musia sa líšiť :)))

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    18. 2. 2009 17:50

    Terezka, ja tiež na Vianoce robím úplne inú kapustnicu, ktorú robievam len na Vianoce, takú počas roka vôbec nevarím, ale do tých "mimovianočných" zmiešam aj viac druhov údenín, nedávam mlieko ani jogurt, zahustím ak treba zemiakom, ale to je všetko zvyk ako sa varí v jednotlivých krajoch a regionoch. Určite existuje ešte veľa rôznych receptov. Kapustnicu varievam dosť často, lebo my sme takí kapustoví.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    18. 2. 2009 14:32

    Olga, kapustnice robím 4 druhy a nikdy ich nemiešam dokopy :))) Táto je s jogurtom, potom robím na Vianoce, tá je zase iné, robím s kyslým mliekom a papcunom a robím s uvarenými údenými rebierkami. Takže nikdy nemiešam všetko do jednej, tie kapustnice sú potom rozdielne. Tú vianočnú robím len na Vianoce, ostatné 3 striedam :)))

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    17. 2. 2009 19:16

    Ja varím v kapuste aj údené rebrá, potom mäsko z nich oberiem, dám naspäť do kapusty, to je papina. Terezka má pravdu, najlepšia je tak za dva - tri dni ak dovtedy vydrží.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    17. 2. 2009 18:17

    Laďka, máš 100 %-nú pravdu, každá kapustnica je lepšia odstáta, preto jej robím veľký hrniec, aby na druhý deň zostalo aspoň trocha :))))))

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    17. 2. 2009 18:04

    Údajně je ještě lepší druhý den - ale nepovedlo se nám to ještě zjistit :-)))