Autor:

Kapustnica s jogurtem

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kysané zelí
se šťávou (lákem)
500 g
Klobása - uzená 2 ks
Bílý jogurt 350 g
Sušené houby  
Sůl  
Pepř mletý  
Brambory
4-5
5 ks
Kapustnica s jogurtem

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou tak, aby byly jenom zakryté, osolíme a uvaříme. Zelí se šťávou osolíme, opepříme, přidáme houby a povaříme. Přidáme brambory i s vodou, ve které se vařily, na kolečka nakrájené klobásy a ještě 10 min. povaříme. Necháme prochladnout, pak odebereme 1 naběračku polévky (jenom čistou tekutinu), vlijeme pomalu do jogurtu a dobře rozmícháme. Takto zředěný jogurt pomalu za stálého míchání vlijeme do polévky. Promícháme a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Reklama
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Kapustnica s jogurtem

Komentáře

  1. Olga Zehnalová   18.02.2009 | 18:28 | reagovat | závadný

    Jasné Terezka.

  2. Tereza J.   18.02.2009 | 17:58 | reagovat | závadný

    Olinka, ale ja do všetkých nedávam jogurt, iba do tejto jednej, ostatné sú iné a bez jogurtu :))) Proste každá je iná, musia sa líšiť :)))

  3. Olga Zehnalová   18.02.2009 | 17:50 | reagovat | závadný

    Terezka, ja tiež na Vianoce robím úplne inú kapustnicu, ktorú robievam len na Vianoce, takú počas roka vôbec nevarím, ale do tých "mimovianočných" zmiešam aj viac druhov údenín, nedávam mlieko ani jogurt, zahustím ak treba zemiakom, ale to je všetko zvyk ako sa varí v jednotlivých krajoch a regionoch. Určite existuje ešte veľa rôznych receptov. Kapustnicu varievam dosť často, lebo my sme takí kapustoví.

  4. Tereza J.   18.02.2009 | 14:32 | reagovat | závadný

    Olga, kapustnice robím 4 druhy a nikdy ich nemiešam dokopy :))) Táto je s jogurtom, potom robím na Vianoce, tá je zase iné, robím s kyslým mliekom a papcunom a robím s uvarenými údenými rebierkami. Takže nikdy nemiešam všetko do jednej, tie kapustnice sú potom rozdielne. Tú vianočnú robím len na Vianoce, ostatné 3 striedam :)))

  5. Olga Zehnalová   17.02.2009 | 19:16 | reagovat | závadný

    Ja varím v kapuste aj údené rebrá, potom mäsko z nich oberiem, dám naspäť do kapusty, to je papina. Terezka má pravdu, najlepšia je tak za dva - tri dni ak dovtedy vydrží.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web