Autor:

Kapustnica s jogurtem

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kysané zelí
se šťávou (lákem)
500 g
Klobása - uzená 2 ks
Bílý jogurt 350 g
Sušené houby  
Sůl  
Pepř mletý  
Brambory
4-5
5 ks
Kapustnica s jogurtem

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou tak, aby byly jenom zakryté, osolíme a uvaříme. Zelí se šťávou osolíme, opepříme, přidáme houby a povaříme. Přidáme brambory i s vodou, ve které se vařily, na kolečka nakrájené klobásy a ještě 10 min. povaříme. Necháme prochladnout, pak odebereme 1 naběračku polévky (jenom čistou tekutinu), vlijeme pomalu do jogurtu a dobře rozmícháme. Takto zředěný jogurt pomalu za stálého míchání vlijeme do polévky. Promícháme a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1
Reklama
Ryba „na lešo‟ Poznejte poklady balkánské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kapustnica s jogurtem

Komentáře

  1. Olga Zehnalová   18.02.2009 | 18:28 | reagovat |

    Jasné Terezka.

  2. Tereza J.   18.02.2009 | 17:58 | reagovat |

    Olinka, ale ja do všetkých nedávam jogurt, iba do tejto jednej, ostatné sú iné a bez jogurtu :))) Proste každá je iná, musia sa líšiť :)))

  3. Olga Zehnalová   18.02.2009 | 17:50 | reagovat |

    Terezka, ja tiež na Vianoce robím úplne inú kapustnicu, ktorú robievam len na Vianoce, takú počas roka vôbec nevarím, ale do tých "mimovianočných" zmiešam aj viac druhov údenín, nedávam mlieko ani jogurt, zahustím ak treba zemiakom, ale to je všetko zvyk ako sa varí v jednotlivých krajoch a regionoch. Určite existuje ešte veľa rôznych receptov. Kapustnicu varievam dosť často, lebo my sme takí kapustoví.

  4. Tereza J.   18.02.2009 | 14:32 | reagovat |

    Olga, kapustnice robím 4 druhy a nikdy ich nemiešam dokopy :))) Táto je s jogurtom, potom robím na Vianoce, tá je zase iné, robím s kyslým mliekom a papcunom a robím s uvarenými údenými rebierkami. Takže nikdy nemiešam všetko do jednej, tie kapustnice sú potom rozdielne. Tú vianočnú robím len na Vianoce, ostatné 3 striedam :)))

  5. Olga Zehnalová   17.02.2009 | 19:16 | reagovat |

    Ja varím v kapuste aj údené rebrá, potom mäsko z nich oberiem, dám naspäť do kapusty, to je papina. Terezka má pravdu, najlepšia je tak za dva - tri dni ak dovtedy vydrží.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web