Kapustičky s masem z pečícího sáčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso nebo drůbeží či králičí
    • 400
      g růžičková kapusta očištěná
    • 150
      g cibule pokrájená na klínky
    • 5
      stroužek česnek dle chuti 4 -
    • 1
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný, plnější
    • pepř mletý
    • 5
      lžíce sojová omáčka dle chuti, cca 4 -
    • 3
      lžíce olej
    • pečící sáček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, opepříme a dáme do mísy společně s kuličkami očištěné kapusty, nastrouhaným zázvorem, nasekaným česnekem, klínky cibule, sojovou omáčkou a olejem. Vše promícháme, nandáme do pečícího sáčku, pevně uzavřeme, jehlou uděláme do sáčku z vrchu dvě nebo tři dírky a sáček položíme do pekáčku. Pekáček vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme cca 60-80 minut, dle druhu masa.
2
Pekáček vkládáme do trouby na nižší mřížku, jelikož se parou nafoukne a kdyby byl vysoko, přilepil by se na vršek trouby!
3
Při otevírání sáčku dáváme pozor, abychom se nespálili o páru.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radek Šotola
    Radek Šotola |

    14. 3. 2016 12:30

    Největší práce bylo sehnat ten pečící sáček, pak už to byla jen velká brnkačka a při servírování jsem byl za velkýho machra tak dík.