Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12x
1 1 5
Autor:

Kachna pomalu pečená

270 minut
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kachna
nejméně 2kg
1 ks
Sůl  
Kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kachnu (např. vodňanskou) osolíme a okmínujeme z obou stran (teda i uvnitř).
Dáme do pekáče na záda a přiklopíme víkem. Dáme ji do trouby a zapneme na 120°C.
Nepodléváme ani nevymažeme pekáč, jen prostě dáme do trouby.
Kachnu necháme v troubě saunovat celé 4 hodiny aniž bychom troubu otevřeli.
Bude dost těžké tomu odolat, ale vydržte to! Výsledek stojí za to!
Po 4h saunování sejmeme víko pekáče, zvedneme teplotu na 150-180°C a kachnu dopečeme do křupava během dalších 30-20 minut. Jako přílohu doporučuji červené zelí a bramborové knedlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 12x)
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Kachna pomalu pečená

Komentáře

  1. Ajinecka   06.04.2015 | 11:14 | reagovat | závadný

    To nejdulezitejsi chybi. Kachnu nasolit den predem az pak upect jak se pise.

  2. jarda   05.04.2015 | 18:12 | reagovat | závadný

    Dnes vyzkoušeno podle tohoto receptu. Kachna měla 2. 30kg., + nádivka, takže měla cca 3 kg., proto jsem ji nechal na těch 120 stupňů 5 hodin, po otevření pekáče byla naprosto bombově udělaná, maso šlo od kostí samo, slil jsem cca dva hrnky tuku a dodělal na kůrku nějakých 20 minut na nějakých 160 stupňů. Děkuji za recept, kachnu už jinak dělat nebudu, naprostá špička..... :-)

  3. Mária   11.03.2015 | 8:43 | reagovat | závadný

    Skvělá, doporučuju......nevěřila jsem tomu, vždy jsem podlévala a stále se na ni dívala, ale tento velmi prostý recept je ten nejlepší......jak se říká, v jednoduchosti je krása a taky chuť ;-)

  4. Ivetka   13.02.2015 | 14:13 | reagovat | závadný

    :-) je výborná, z toho sosíku si uděláme ještě nasládlou omáčku s medem. A houskový knedlík není vůbec špatný. Z Německa si dovezeme ty klouzavý knedle a mňam. <:-)

  5. dominik   08.01.2015 | 14:00 | reagovat | závadný

    já to taky nejak asi pomotal 5 hodin a ještě není . asi mam jinou troubu nebo co , ale voni krasne . tak snad se doděla :-\

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X