Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9x
1 1 5
Autor: nem0cze

Kachna pomalu pečená

270 minut
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kachna
nejméně 2kg
1 ks
Sůl  
Kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kachnu (např. vodňanskou) osolíme a okmínujeme z obou stran (teda i uvnitř).
Dáme do pekáče na záda a přiklopíme víkem. Dáme ji do trouby a zapneme na 120°C.
Nepodléváme ani nevymažeme pekáč, jen prostě dáme do trouby.
Kachnu necháme v troubě saunovat celé 4 hodiny aniž bychom troubu otevřeli.
Bude dost těžké tomu odolat, ale vydržte to! Výsledek stojí za to!
Po 4h saunování sejmeme víko pekáče, zvedneme teplotu na 150-180°C a kachnu dopečeme do křupava během dalších 30-20 minut. Jako přílohu doporučuji červené zelí a bramborové knedlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kachna pomalu pečená

Komentáře

  1. Alf   16.02.2014 | 7:59 | reagovat | závadný

    Co to je vodňanská kachna... Ve Vodňanech jsou jen jatka, tedy drůbež dovezená odkudkoliv.

  2. Brouk   16.01.2014 | 9:23 | reagovat | závadný

    Velmi špatný recept, který postrádá menší detail a tím i vyhlídku na úspěch. Tím detailem je odlévání tuku. Kachna ho uvolní velké množství a bez jeho odlévání to bude jen udušená kachna s měkkou tučnou kůží, kterou můžete rovnou vyhodit.

    Sice se říká, že v jednoduchosti je krása, ale ne vždy a za každou cenu. Tady ta jednoduchost je stejná, jako když si koupíte v supermarketu plastovou misku s knedlo-vepřo-zélo a dáte jej do mikrovlnky. Děkuji, nechci (recept ani jídlo z misky).

    1. pajas   12.04.2014 | 22:44 | reagovat | závadný

      Brouk žvaní pekl se tu kachnu podle tohoto receptu hodněkrát a je supr

  3. sobinka   01.01.2014 | 17:23 | reagovat | závadný

    Dnes jsem poprvé vyzkoušela a bylo to výborné. Budu ji takto už dělat pokaždé. :-)

  4. Pet   01.01.2014 | 14:37 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeno! Jen po těch 4 hodinách jsem jí otočila aby se upekla taky kůže zespoda a pak zase zpět. Což je další hodina navíc. Jinak fakt dobrý. Díky za recept :-)

  5. Žaneta   30.12.2013 | 16:29 | reagovat | závadný

    Ahojda,tak se zítra chystám péct podle tohoto receptu ,tak jsem zvědavá jak to dopadne. A myslím,že Vodňanská kachna je nejlepší . A ten pán co si pro ně jezdí do zahraničí asi o kachnách moc neví ;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X