Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13x
1 1 5
Autor:

Kachna pomalu pečená

270 minut
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kachna
nejméně 2kg
1 ks
Sůl  
Kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kachnu (např. vodňanskou) osolíme a okmínujeme z obou stran (teda i uvnitř).
Dáme do pekáče na záda a přiklopíme víkem. Dáme ji do trouby a zapneme na 120°C.
Nepodléváme ani nevymažeme pekáč, jen prostě dáme do trouby.
Kachnu necháme v troubě saunovat celé 4 hodiny aniž bychom troubu otevřeli.
Bude dost těžké tomu odolat, ale vydržte to! Výsledek stojí za to!
Po 4h saunování sejmeme víko pekáče, zvedneme teplotu na 150-180°C a kachnu dopečeme do křupava během dalších 30-20 minut. Jako přílohu doporučuji červené zelí a bramborové knedlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 13x)
Filetujeme kapra krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Kachna pomalu pečená

Komentáře

  1. blazek007   26.06.2015 | 8:02 | reagovat | závadný

    Vynikající!

  2. Tom   07.06.2015 | 22:01 | reagovat | závadný

    Díky moc. Kachnu jsme dělali po několikáté a tato byla nejzdařilejší. Samozřejmě je to skvělým dochucením :) ale tak křehkost! Jinak už ji nikdy dělat nebudeme. Super! Po 5h jsme jsme bez tuku tvořili kůrčičku cca dalších 40 min.

  3. Anička   02.05.2015 | 13:57 | reagovat | závadný

    Dnes jsem kachnu dělala a byla jsem pochválená moc se povedla,výborný recept :-)

  4. Ajinecka   06.04.2015 | 11:14 | reagovat | závadný

    To nejdulezitejsi chybi. Kachnu nasolit den predem az pak upect jak se pise.

  5. jarda   05.04.2015 | 18:12 | reagovat | závadný

    Dnes vyzkoušeno podle tohoto receptu. Kachna měla 2. 30kg., + nádivka, takže měla cca 3 kg., proto jsem ji nechal na těch 120 stupňů 5 hodin, po otevření pekáče byla naprosto bombově udělaná, maso šlo od kostí samo, slil jsem cca dva hrnky tuku a dodělal na kůrku nějakých 20 minut na nějakých 160 stupňů. Děkuji za recept, kachnu už jinak dělat nebudu, naprostá špička..... :-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web