Autor:

Kachna pomalu pečená

270 minut PT0H270M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kachna
nejméně 2kg
1 ks
Sůl  
Kmín  
Kachna pomalu pečená

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kachnu (např. vodňanskou) osolíme a okmínujeme z obou stran (teda i uvnitř).
Dáme do pekáče na záda a přiklopíme víkem. Dáme ji do trouby a zapneme na 120°C.
Nepodléváme ani nevymažeme pekáč, jen prostě dáme do trouby.
Kachnu necháme v troubě saunovat celé 4 hodiny aniž bychom troubu otevřeli.
Bude dost těžké tomu odolat, ale vydržte to! Výsledek stojí za to!
Po 4h saunování sejmeme víko pekáče, zvedneme teplotu na 150-180°C a kachnu dopečeme do křupava během dalších 30-20 minut. Jako přílohu doporučuji červené zelí a bramborové knedlíky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 26 x
1-
4.69 26 5 1
Vepřová panenka s houbami a jablky Večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Kachna pomalu pečená

Komentáře

  1. Jirka   28.03.2017 | 11:22 | reagovat |

    Dělal jsem. SUPER. Jen jsem ji po rozmrazení osolil a okmínoval a dal na noc do chladničky. Už nikdy nebudu připravovat kachnu jiným způsobem.
    PS: Měl jsem maďarskou kachnu, která se jen rozpadala. Možná, že nějaká z domácího chovu, která běhá, bude asi doba o trochu delší. Domnívám se, že by to šlo po těch čtyřech hodinách zjistit. Ještě jednou díky za recept.

  2. Pepan   25.02.2017 | 19:37 | reagovat |

    Recept peckový 8-) ale takový můj poznatek nasolit nechat přes noc a trošičku pragandy na vršek co to udělá s kurčičkou přátelé to je neuvěřitelné ;-)

  3. Vlastik   02.01.2017 | 22:28 | reagovat |

    Vse OK ale pripekla se !!!

  4. Michaela Brožíková   30.12.2016 | 19:20 | reagovat |

    Dnes přesně podle receptu a mooc se povedlo :-)

  5. Lidka   24.12.2016 | 0:05 | reagovat |

    Tak jsem je obě naráz upekla, jsou skvělé. Nepeču celé 4 hodiny, tak 3 - 3 1/2 podle velikosti. A když oddělám víko (dnes alobal), zvýším teplotu na maximum, jen horní ohřev, a peču chvíli, dokud kachna nezezlátne. I tak odpadává maso od kosti.

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web