Kachna s rozinkovým zelím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
120 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachna
    • 1
      ks červená cibule
    • 200
      g anglická slanina
    • sůl
    • pepř drcený
    • jalovec 8 kuličkek
    • nové koření 4 kuličky
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 200
      ml bílé víno
    • 200
      ml drůbeží vývar
  • Zelí
    • 1
      kg červené zelí
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      lžička kmín
    • 100
      g rozinky
    • sůl
    • pepř drcený
    • cukr krupice
    • ocet
  • Knedlíky
    • 20
      g rozinky
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks rohlík
    • 2
      ks vejce
    • 250
      ml mléko plnotučné
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájejte na kousky slaninu, nasekejte cibuli a v pekáči obojí orestujte dozlatova. Vložte osolenou a opepřenou kachnu, přidejte koření a přiklopte pečte při 180 °C. Asi po 10 minutách podlijte vínem, nadále podlévejte vývarem. Po 90 minutách odkopte a pečte ještě 30 minut dozlatova. Mezitím nakrájejte zelí a za občasného podlévání vodou duste je doměkka. Na hluboké pánvi rozehřejte sádlo a orestujte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte zelí s kmínem a rozinkami a podlijte trochou vody. Dochuťte solí, pepřem, cukrem a octem. Uvařte knedlíky. Do vody namočte rozinky. Rohlíky nakrájejte na kostičky, přisypte mouku a osolte. Promíchejte se žloutky, mlékem a rozinkami. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte do těsta. Rozdělte ho na polovinu a ve strešové fólii vytvarujte knedlíky. Vařte z každé strany asi 14 minut.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.