Autor:

Jihočeská kulajda

Snadné
Ingredience
Nakládané houby
zavařené nakyselo - nebo 200g čerstvých
1 sklenice
Voda 1,5 l
Sůl 1 špetka
Brambory
velké
4 ks
Kyselá smetana 250 ml
Hladká mouka
na zahuštění
2 lžíce
Vejce
3-4
4 ks
Kopr 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Pokud máme houby zavařené dáme nejdříve vařit brambory se solí a potom přidáme houby (pokud máme houby čerstvé dáme vařit houby a potom přidáme brambory), když jsou brambory skoro vařené, přidáme smetanu a povaříme. Zahustíme moukou (můžeme rozmíchat v mléce) a přidáme vejce. Vejce trochu potrháme (nekvedláme). Nakonec dochutíme koprem. Můžeme trochu přikyselit octem.

Rada mojí kamarádky: mouku dejte do sklenice se šroubovacím víčkem třeba od velké majolky, zalejte trochou vody, zavíčkujte a třepejte. Mouka se krásně rozmíchá a nenechá hrudky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Reklama
Rybí polévka 4 recepty na lahodné italské polévky Články z

Komentáře k receptu: Jihočeská kulajda

Komentáře

  1. miri   05.09.2011 | 18:59 | reagovat | závadný

    misto smetany davam bily jogurt rozmicham s vodou a pridam mouku, je to min kaloricke. ;-)

  2. Anonym   11.01.2007 | 22:55 | reagovat | závadný

    V zimě a na jaře houby kombinuju: propláchlé lesní houby naložené v octě přinastavím pár žampiony a pro chuť a vůni přidám hrst sušených hub. V létě a na podzim dělám z čerstvě nasbíraných hub a přidávám trochu octa. A kromě brambor dávám také kousek celeru, petržele a mrkve.

  3. mia   11.01.2007 | 15:46 | reagovat | závadný

    já přidávámbobkový list a na závěr ještě kopr a vajíčka dávám na tvrdo a místo kysané smetany tatru-taky dobroučké

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web