Jihočeská kulajda

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      sklenice nakládané houby zavařené nakyselo - nebo 200g čerstvých
    • 1,5
      l voda
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks brambory velké
    • 250
      ml kyselá smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka na zahuštění
    • 4
      ks vejce 3-4
    • 1
      lžíce kopr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokud máme houby zavařené dáme nejdříve vařit brambory se solí a potom přidáme houby (pokud máme houby čerstvé dáme vařit houby a potom přidáme brambory), když jsou brambory skoro vařené, přidáme smetanu a povaříme. Zahustíme moukou (můžeme rozmíchat v mléce) a přidáme vejce. Vejce trochu potrháme (nekvedláme). Nakonec dochutíme koprem. Můžeme trochu přikyselit octem.
2
Rada mojí kamarádky: mouku dejte do sklenice se šroubovacím víčkem třeba od velké majolky, zalejte trochou vody, zavíčkujte a třepejte. Mouka se krásně rozmíchá a nenechá hrudky.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • miri
    miri |

    5. 9. 2011 18:59

    misto smetany davam bily jogurt rozmicham s vodou a pridam mouku, je to min kaloricke. ;-)

  • Anonym
    Anonym |

    11. 1. 2007 22:55

    V zimě a na jaře houby kombinuju: propláchlé lesní houby naložené v octě přinastavím pár žampiony a pro chuť a vůni přidám hrst sušených hub. V létě a na podzim dělám z čerstvě nasbíraných hub a přidávám trochu octa. A kromě brambor dávám také kousek celeru, petržele a mrkve.

  • mia
    mia |

    11. 1. 2007 15:46

    já přidávámbobkový list a na závěr ještě kopr a vajíčka dávám na tvrdo a místo kysané smetany tatru-taky dobroučké