Autor:

Jahelník

30 minut PT0H30M
Střední
Ingredience
Jáhly 1 hrnek
Sušené švestky
dle chuti
 
Nasekané ořechy
dle chuti
 
Rozinky
dle chuti
 
Slunečnicová semínka
dle chuti
 
Sníh z bílku
z jednoho bílku
 
Povidla
např. hrušková - v závěru, na pomazání navrch
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Uvaříme hrnek jáhel (jáhly opereme,do hrnce dáme asi jeden a 3/4 hrnku vody, osolíme troškou mořské soli a přivedeme do varu).

Vaříme na mírném ohni asi 20 minut, až se voda vstřebá.

Švestky, hrušky a rozinky povaříme asi 10 minut, smícháme s jáhlemi, přidáme opražená slunečnicová semínka, nakrájené ořechy a vmícháme sníh z 1 bílku.

Dáme do vymazaného a vysypaného pekáče a dáme zapéct do vyhřáté trouby.

Pečeme asi 20-30 minut zakryté a 10 minut odkryté.

Nahoru též můžeme dát švestková povidla nebo zavařené ovoce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Jahelník

Komentáře

  1. Tereza   09.05.2013 | 23:47 | reagovat | závadný

    Vařila jsem jáhly s jablečným moštem. Tuto vynikající kombinaci používám do kukuřičné krupice místo mléka a nedám na ni dopustit. TAk jsem vyzkoušela i do jahelníku a je to skvělé! :-) Vyzkoušejte! ;-)

  2. žlutá kytka   06.08.2011 | 10:16 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem recept s povařenýma brusinkama a musím říct, že je to taky super kombinace :) a navrch před podáváním trochu zakysané smetany ... mňamka :-)

  3. jaja   22.02.2011 | 20:46 | reagovat | závadný

    Ja pridavam misto cukru med a taky je to dobry:-) :-P

  4. Zdeňka Šnajberková   17.05.2009 | 20:03 | reagovat | závadný

    opravdu moc dobre, nemela jsem orechy, dala jsem strouhany kokos - orech jako orech ;-) dala jsem jen lzicku cukru do bilku, jinak nebyl cukr vubec potreba. davam za 1!!!

  5. dani   13.02.2008 | 15:22 | reagovat | závadný

    opravdu se musi svestky, hrusky a rozinky povarit?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web