Jahelník se sušenými švestkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l mléko
    • 0,5
      l jáhly
    • 1
      špetka sůl
    • 10
      g sádlo
    • 80
      g sušené švestky nebo meruňky
    • 40
      g máslo
    • 20
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jáhly spaříme vroucí vodou, propereme, vodu slijeme, přelijeme studenou vodou a dáme se spetkou soli do sádlem vymazaného hrnce. Zalijeme mlékem tak, aby přesahovalo jáhly o 2 cm. Vmícháme nakrájené švestky, po povrchu položíme kousky másla, hrnec zakryjeme a v troubě dusíme nejméně hodinu. Pokud by jáhly byly suché a ještě tvrdé, polijeme je teplým mlékem a dopečeme. Upečený jahelník posypeme vanilkovým cukrem, práškovým cukrem a můžeme podávať i s ovocnou šťávou.
Zařazení: Pokrmy Moučníky Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nartounekv
    Nartounekv |

    26. 11. 2014 20:50

    moc dobré, jen jsem si neuvědomila, že jáhly tolik naboptnají. Ve dvou budeme toto množství jíst asi týden ;)

  • Šemberka
    Šemberka |

    21. 1. 2011 14:09

    Moc dobre, jen tech svestek jsem dala minimalne 2x tolik, aby to nebylo tak suche a priste je nebudu do jahel michat, ale dam vrstvu jahel, vrstvu svestek a vrstvu jahel. Dekuji za recept, zpestril mi jidelnicek.

  • Martina Čapková
    Martina Čapková |

    24. 1. 2008 12:46

    Musím moc pochválit tento recept na jahelník, je opravdu výborný!