Autor:

Treska paní Gunilly

Střední
Porce: 4
Ingredience
Filé z tresky 800 g
Mrkev 3 ks
Pórek 1 ks
Zakysaná smetana 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Provensálské bylinky  
Pažitka  
Petrželka  
Kopr  
Sýr  
Olivový olej  
Treska paní Gunilly

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a vše podusíme v pánvi na olivovém oleji. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem a naplníme připravenou zeleninou. Na ni rozložíme filé z tresky (z rozmraženého dobře vymačkáme přebytečnou vodu, aby pokrm neplaval). Trochu osolíme, opepříme a dáme na 15 minut péci do trouby vyhřáté na 225 °C.

Mezitím smícháme zakysanou smetanu s bylinkami a provensálským kořením a trochu osolíme, popř. opepříme. Po 15 minutách rybu vyndáme z trouby a zalijeme smetanou tak, aby celá ryba byla zakrytá. Zasypeme strouhaným sýrem a dáme na dalších 15 minut do trouby.

Podáváme s vařenou rýží nebo bramborami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Treska paní Gunilly

Komentáře

  1. develina   22.05.2013 | 15:32 | reagovat | závadný

    Takhle upravená ryba je za 1* Moc nám chutná a ani drobeček nezbude. <:-)

  2. Lenka Pflegerová   14.03.2010 | 19:50 | reagovat | závadný

    Moc nám chutnalo, přidala jsem ještě česnek a cibuli. Díky a dávám za 1

  3. Simča Sládková   07.04.2009 | 23:55 | reagovat | závadný

    Jo, jo, velice dobrý recept. Jen bych přidala informaci, že jde o recept z pořadu "U nás v Evropě" z dílu "Švédsko".

  4. Světlana   08.01.2008 | 0:06 | reagovat | závadný

    Velmi dobré. Místo oleje jsem použila máslo (vůně a chuť zeleniny na másle pro mě nemá chybu). Zkusila jsem použít filé z pangase, osvědčilo se. Jen doporučuji s pangasem více okořenit smetanu, je hodně jemné chuti. Recept povedený, budu určitě opakovat.

  5. Pavla   07.11.2007 | 13:14 | reagovat | závadný

    opravdu vyborne,moc diky a davam jedna.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web