Autor:

Jablíčkový dezert

Snadné
Ingredience
Jablka
nebo hrušky
4 ks
Máslo  
Skořice
mletá
1/2 lžička
Vanilkový lusk  
Amaretto
nebo Barbero
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Jablka zbavíme jádřinců a slupky, poté nakrájíme na kostičky. Dáme na připravenou pánev (nebo menší kastrůlek), ve které jsme rozehřáli máslo (množství másla závisí na každém).

Přidáme nadrobno nakrájený vanilkový lusk a posypeme skořicí, necháme chvilku podusit. Jablka musíme hlídat, aby se zcela nerozvařila. Pokud jablka změkla (poze trochu!), přilijeme malého, nebo velkého panáka amareta, či barbera opět dle chuti a množství. Opět necháme chviličku podusit, až jsou jablka nasáklá alkoholem - odstavíme.

Dezert můžeme podávat jak teplý, tak studený.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Jablíčkový dezert

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web