Jablíčkový dezert

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks jablka nebo hrušky
    • máslo
    • 0,5
      lžička skořice mletá
    • vanilkový lusk
    • amaretto nebo Barbero

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka zbavíme jádřinců a slupky, poté nakrájíme na kostičky. Dáme na připravenou pánev (nebo menší kastrůlek), ve které jsme rozehřáli máslo (množství másla závisí na každém).
2
Přidáme nadrobno nakrájený vanilkový lusk a posypeme skořicí, necháme chvilku podusit. Jablka musíme hlídat, aby se zcela nerozvařila. Pokud jablka změkla (poze trochu!), přilijeme malého, nebo velkého panáka amareta, či barbera opět dle chuti a množství. Opět necháme chviličku podusit, až jsou jablka nasáklá alkoholem - odstavíme.
3
Dezert můžeme podávat jak teplý, tak studený.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.