Autor:

Jemný ovocný dezert

Střední
Na korpus
Vejce 3 ks
Moučkový cukr 100 g
Hladká mouka 150 g
Prášek do pečiva
1/4 lžičky
 
Tuk  
Na krém
Mléko 2 dl
Vanilkový pudink
Prášek
4 lžíce
Máslo 180 g
Moučkový cukr 180 g
Kakao 2 lžíce
Na náplň a ozdobu
Smetana ke šlehání 1 balení
Banány 5 ks
Kiwi 1 ks
Ztužovač šlehačky 1 balení
Čokoládové hoblinky 1 lžíce
Čokoládová rýže 1 lžíce
Jemný ovocný dezert

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Našleháme žloutky s polovinou cukru, postupně přiléváme 3-4 lžíce vařící vody a šleháme do husté pěny. Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbytek cukru a vyšleháme dotuha. Do žloutkové pěny střídavě přimícháváme sníh a mouku, nakonec vmícháme prášek do pečiva promíchaný se 2 lžícemi mouky. Těsto vlijeme do formy a dáme do předehřáté trouby (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) a pečeme 8 minut, pak teplotu snížíme a dopečeme (propečení zkusíme párátkem).

Upečený korpus vyjmeme z formy a dáme chladnout na mřížku. Uvaříme pudink dle návodu na obalu a necháme zchladnout. Změklé máslo ušleháme s prosátým cukrem dohladka, postupně vmícháme vlažný pudink a krátce zašleháme. Do krému zamícháme kakaový prášek. Vychladlý korpus podélně rozřízneme. Spodní díl potřeme vrstvou krému. Banány oloupeme, rozkrájíme a poklademe na krém, překryjeme další částí krému a přitiskneme svrchní placku.

Obvod korpusu potřeme krémem, na který přitiskneme čokoládovoou rýži a dort dáme do chladu ztuhnout. Smetanu se ztužovačem dohusta vyšleháme. Dort potřeme a dozdobíme šlehačkou, na plátky nakrájenými banány a kiwi a posypeme čokoládovými hoblinkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Recept na víkend: Dort Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Články z

Komentáře k receptu: Jemný ovocný dezert

Komentáře

  1. Dana   24.07.2014 | 14:56 | reagovat |

    Moc sladké, těsto tuhé a suché. Vypadá lépe,než chutná

  2. Cukrářka Hanka   28.10.2012 | 11:25 | reagovat |

    Souhlasím, náročné, ale byl výborný. ;-)

  3. katka hlahůlková   15.01.2005 | 18:56 | reagovat |

    Náročné ale dobré...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web