Jemnický řízek v bramboráku

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek olej
    • 50
      g eidam sýr
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      kg brambory
    • 150
      g anglická slanina
    • 3
      ks vejce
    • 2
      hrst majoránka
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      hrnek mléko
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme těsto na bramboráky se slaninou (viz. můj recept). Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš vody, tak ji odlijeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek utřeme.
2
Nastrouhané brambory osolíme, opepříme, přisypeme majoránku, přidáme vejce, česnek, mírně zaprášíme moukou a přilijeme mléko, to zabrání hnědnutí brambor a bramboráky budou mít krásnou zlatohnědou barvu. Přihodíme nakrájenou slaninu, protože ta nám bramborák nádherně provoní a povýší jeho chuť. Celou směs řádně promícháme.
3
Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a orestujeme. Směs na bramborák rozetřeme na placku (cca o třetinu větší než kuřecí řízek) v rozpálené pánvi a osmahneme. Na placku položíme kuřecí řízek a ten překryjeme těstem a rozetřeme rovnoměrně přes celou placku. Otočíme na pánvi a osmahneme dozlatova.
4
Řízek v bramboráku zasypeme strouhaným sýrem a podáváme. Kdo chce, může si jako přílohu osmahnout pár brambůrek. Na talíři ozdobíme zeleninou podle chuti a hodí se i tatarská omáčka.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.