Italské antipasti

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g karotka malá a tenká
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 1
      ks artyčoky velká konzerva (v nálevu)
    • 1
      stroužek česnek nasekaný
    • 6
      snítka bazalka
    • 150
      g mozzarella třešničky
  • Na zálivku:
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 100
      ml zeleninový vývar
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Karotky oškrabejte, cibulky nakrájejte nadrobno. Artyčoky nechte odkapat z nálevu. Karotky krátce spařte ve vroucí osolené vodě. Česnek promíchejte s přísadami na zálivku. Artyčoky nakrájejte na čtvrtky a s ostatní zeleninou a sýrem je promíchejte se zálivkou a sekanou bazalkou. Před podáváním nechte rozležet.

Komentáře k receptu

  • zzz
    zzz |

    28. 6. 2011 21:21

    ...neni treba, vsude na svete se rika antipasti (a dnes je jiz italstina dost znamou reci), take nerikame roquefortsky syr a prosecco je proste prosecco a ne sekt - italska rucola se take jiz zcela zabehla (neznam nikho, kdo by rikal rokytka!) Nebudme tedy puristy!

  • pippiva
    pippiva |

    24. 6. 2011 16:11

    Antipasti(mnozne c.) znamena predkrmy. Nebylo by hezci to nazvat "Italsky predkrm"? :-)