Autor:

Hruškový sen

Obtížné
Ingredience
Hrušky 4 ks
Červené víno 1 l
Med 100 g
Hnědý cukr
jemný
150 g
Skořice
celá
1 ks
Vanilkový lusk 1 ks
Nové koření 10 ks
Meruňky
i kompotované
Cukr 50 g
Lívance 4 ks
Zmrzlina Carte d’Or Crème Caramel 1 ks
Hruškový sen

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Moučníky, Sladké

Med a hnědý cukr rozpusťte v červeném víně a přiveďte k varu. Pak přidejte koření a celé, oloupané hrušky a vařte dokud hrušky nezměknou (tedy do té doby, než bude možné hrušku lehce překrojit nožem). Hrušky ponechte ve víně, dokud nevychladnou, pak je příčně překrojte a uložte v chladu.

Připravte zálivku: uvařte ve vodě meruňky s cukrem, rozmixujte, podle potřeby přeceďte a nechte v chladu.

Servírování: na každý talíř položte 1 lívanec a přelijte trochou zálivky. Doprostřed lívance dejte spodní polovinu hrušky a na ni kopeček zmrzliny Carte d’Or Crème Caramel, který pak přiklopte horní polovinou hrušky. Nakonec vše polijte zbylou zálivkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: Hruškový sen

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web