Hruškový řízek s Nivou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • maso dle chuti - vepřové, kuřecí, krůtí
    • hrušky - zralé, sladké
    • sýr niva
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrušku oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na slabší plátky. Nivu pokrájíme na plátky. Obojím plníme maso dle vlastního výběru.
2
Na hruškové řízky s Nivou použijeme buď větší plátky masa, které jemně naklepeme, osolíme a opepříme, naplníme, přehneme a obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Nebo použijeme silnější plátek masa, do kterého opatrně prořízneme kapsu, osolíme a opepříme, naplníme a poté obalíme jako v prvním případě. Řízky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova nepříliš zprudka, aby se dobře propekly.
3
Před obalováním můžeme řízky zajistit párátkem nebo jehlicí, aby se nám nerozbalovaly při smažení - záleží také na tom, kolik náplně jsme do nich vložili.
4
Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými nebo vařenými brambory a dozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Zuzana
    Zuzana |

    15. 11. 2016 13:48

    Plnila jsem kuřízky a podávala je s brkaší, bylo to perfektní <3 <3 <3 <3 <3

  • Ivana Malá
    Ivana Malá |

    26. 10. 2014 13:31

    Výborné.Příjemná chuť sladké hrušky a slaného sýra.