Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 182x
1- 1 5
Autor:

Hraběnčiny řezy

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 450 g
Máslo 200 g
Prášek do pečiva 6 g
Moučkový cukr 200 g
Žloutek 4 ks
Náplň
Jablka 600 g
Cukr krystal 200 g
Ořechy 100 g
Bílek 4 ks
Rozinky 50 g
Skořice 1 lžička
Hraběnčiny řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme žloutky utřené cukrem, změklé máslo a vpracujeme co nejrychleji do těsta. Dvě třetiny namačkáme do plechu a 1/3 těsta necháme v chladničce ztuhnout. Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, vypranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, postrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme vyhřáté trouby péct. Až začně těsto růžovět je upečené. Po vychlazení krájíme zoubkovaným nožem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 182x)
Kolik toho víte o kávě? Články z

Komentáře k receptu: Hraběnčiny řezy

Komentáře

  1. Tomáš   18.01.2015 | 11:51 | reagovat | závadný

    Já mám v kuchařce 400g polohrubé mouky 4 vejce 250g hery 2 vanilkové cukry


    Takže cukru muže být klidně méně ;-) ;-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  2. kucha'řízek'   30.12.2014 | 21:59 | reagovat | závadný

    Na jakou teplotu se to má péci? :-S

    1. Víla Elvíra   25.01.2015 | 10:33 | reagovat | závadný

      já je peču na 180°C, 40 min.

  3. sheila17   02.12.2014 | 1:18 | reagovat | závadný

    Dala jsem raději méně cukru, jak v komentářích doporučujete, a sladká byla přiměřeně. Myslím však, že příště zkusím udělat z hladké mouky, aby byly jemnější. Angličanům chutná velmi ;-)

  4. petra   21.11.2014 | 22:01 | reagovat | závadný

    Recept jsem odzkousela,rezy jsou moc dobre,vlacne. Pecu je uz znovu :) :-)

  5. silvik T.   02.10.2014 | 17:57 | reagovat | závadný

    Výborná,vláčná buchta.

1 2 3 4 ... 16 ... 32 ... 47 ... 62 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X