Autor:

Hraběnčin rebarborový koláč

Střední
Těsto
Polohrubá mouka
(dávám 100g obyčejené a 50g celozrnné)
150 g
Prášek do pečiva 1 balení
Hera 50 g
Cukr 50 g
Žloutek 3 ks
Náplň
Rebarbora  
Vanilkový cukr  
Skořice 1 špetka
Cukr 100 g
Sníh
Bílek 3 ks
Cukr 50 g
Hraběnčin rebarborový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Těsto: Mouku s pečivovým práškem, Heru, žloutky a 50g cukru smícháme v těsto. Můžeme zředit trochou mléka.

Rozetřeme do pekáče na pečící papír a dáme do vyhřáté trouby na 200°C péct na 5 min.

Náplň: Rebarboru zbavíme vrchních vláken a krátce podusíme společně se 100g cukru, vanilkovým cukrem a špetkou skořice.

Po krátkém pečení těsto potřeme rebarborou a ušlehanými bílky s 50 g cukru. A pečeme dokud není sníh zlatavý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2
3.91 11 5 1
Reklama
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Hraběnčin rebarborový koláč

Komentáře

  1. kocour.fous   04.05.2014 | 20:21 | reagovat |

    Prosím Vás mohl by mi někdo říct jak se ten koláč původně jmenoval? ;-) .jsem to tu nikde nenašla, ale asi to byl zajímavý nadpisek-))))))))))))))

  2. Jollinka   17.11.2013 | 20:20 | reagovat |

    Zpracovávala jsem zbytky rebarbory a neměla jsem jí dost, takže jsem částečně nahradila jablky tak jako na klasické hraběnčiny řezy a myslím, že příště už nebudu dělat jinak <3 To nejlepší z jablek a rebarbory se spojilo, lehce kyselé po jablcích a voňavé po rebarboře, prostě vynikající.
    Co se receptu týče, chtělo by to jen specifikovat, na jakou formu je těsto zamýšleno, jak je tu psáno níže, na plech toho bylo hodně málo, stačilo akorát do kulaté formy na dort.

  3. mila   05.06.2012 | 17:30 | reagovat |

    Prosila bych upřesnit kolik té rebarbory mám použít. A je tam tak málo Hery a cukru?
    Děkuji předem :-\

  4. alena   02.06.2012 | 21:48 | reagovat |

    husté těsto,ale dá se zozetřít přesně do DORTOV0 FORMY -výsledek výborný :-P

  5. Petra   04.06.2011 | 19:29 | reagovat |

    A jak se ten koláč jmenoval, nedokážu si vůbec ani představit co to mohlo být, když to vyvolalo takovou diskusi... :-\

    1. lilywhite   07.06.2011 | 23:36 | reagovat |

      To by mě taky moc zajímalo... nemůžete to sem někdo napsat? :-))

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web