Autor:

Hraběnčiny řezy - strouhané

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Vejce 5 ks
Moučkový cukr 100 g
Hera 250 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Jablka 10 ks
Cukr krupice 100 g
Skořice 1 lžička
Vanilkový cukr 1 balíček
Vlašské ořechy
dle chuti - nejsou nezbytné
 
Sůl 1 špetka
Hraběnčiny řezy - strouhané

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Těsto: hladkou mouku prosejeme, přidáme žloutky, Heru, cukr moučka a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto, rozdělíme na dva kusy 2/3 a 1/3, vše dáme do mikroténového sáčku na mrazák. Jablka oloupeme a nastrouháme. Vanilkový cukr smícháme se skořicí. Bílky ušleháme s krupicovým cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu. Formu (hluboký plech z trouby) vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Na dno nastrouháme větší kus (2/3) těsta z mrazáku, mírně uplácáme, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem, případně přidáme nasekané vlašské ořechy. Dále navrstvíme ušlehaný sníh z bílků a pěkně uhladíme. Nakonec rovnoměrně nastrouháme menší kus (1/3) těsta z mrazáku (to už neuplácáváme, aby zůstal efekt pěkných hoblinek).

Poznámka: těsto i jablka strouháme na hrubém struhadle. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 30-40 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 60 x
1-
4.58 60 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 60x)
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Hraběnčiny řezy - strouhané

Komentáře

  1. Hanka PAT   11.10.2015 | 13:26 | reagovat | závadný

    zapomnela jsem oddelit bilky, takze vse bylo v teste. testo pak neslo strouhat. tak jsem ho dospod jen naplacala a navrch natrhala. Chutove moc dobry.

  2. Karin   26.09.2015 | 16:51 | reagovat | závadný

    Opravdu výborné :-) doporučuji všem ochutnat ;-)

  3. Tomáš   22.03.2015 | 13:33 | reagovat | závadný

    Recept je moc dobrý,doporučuju do jablek přidat ještě 2lžíce medu .A pochopitelně ubrat cukru aby moučník nebyl přeslazený :-)

  4. iko   15.10.2014 | 9:03 | reagovat | závadný

    Recept je výborný, není příliš sladký ale ani málo. Jako teplý a čerstvý chutná moc a určitě budu dělat. Udělala jsem na velký brutvan a bylo toho i dospod tak akorát i dobře se propeklo. Výýýborný. <:-)

  5. Dáša   03.09.2014 | 16:08 | reagovat | závadný

    Moje babička do jablek přidává ještě trochu pudinkového prášku,aby až jablka pustí šťávu,nebylo těsto rozčochtané ;-)

1 2 3 4 ... 7 ... 10 ... 13 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web