Autor:

Hraběnčiny řezy - strouhané

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Vejce 5 ks
Moučkový cukr 100 g
Hera 250 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Jablka 10 ks
Cukr krupice 100 g
Skořice 1 lžička
Vanilkový cukr 1 balíček
Vlašské ořechy
dle chuti - nejsou nezbytné
 
Sůl 1 špetka
Hraběnčiny řezy - strouhané

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Těsto: hladkou mouku prosejeme, přidáme žloutky, Heru, cukr moučka a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto, rozdělíme na dva kusy 2/3 a 1/3, vše dáme do mikroténového sáčku na mrazák. Jablka oloupeme a nastrouháme. Vanilkový cukr smícháme se skořicí. Bílky ušleháme s krupicovým cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu. Formu (hluboký plech z trouby) vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Na dno nastrouháme větší kus (2/3) těsta z mrazáku, mírně uplácáme, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem, případně přidáme nasekané vlašské ořechy. Dále navrstvíme ušlehaný sníh z bílků a pěkně uhladíme. Nakonec rovnoměrně nastrouháme menší kus (1/3) těsta z mrazáku (to už neuplácáváme, aby zůstal efekt pěkných hoblinek).

Poznámka: těsto i jablka strouháme na hrubém struhadle. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 30-40 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 53 x
1-
4.66 53 5 1
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Hraběnčiny řezy - strouhané

Komentáře

  1. Hanka PAT   11.10.2015 | 13:26 | reagovat |

    zapomnela jsem oddelit bilky, takze vse bylo v teste. testo pak neslo strouhat. tak jsem ho dospod jen naplacala a navrch natrhala. Chutove moc dobry.

  2. Karin   26.09.2015 | 16:51 | reagovat |

    Opravdu výborné :-) doporučuji všem ochutnat ;-)

  3. Tomáš   22.03.2015 | 13:33 | reagovat |

    Recept je moc dobrý,doporučuju do jablek přidat ještě 2lžíce medu .A pochopitelně ubrat cukru aby moučník nebyl přeslazený :-)

  4. iko   15.10.2014 | 9:03 | reagovat |

    Recept je výborný, není příliš sladký ale ani málo. Jako teplý a čerstvý chutná moc a určitě budu dělat. Udělala jsem na velký brutvan a bylo toho i dospod tak akorát i dobře se propeklo. Výýýborný. <:-)

  5. Dáša   03.09.2014 | 16:08 | reagovat |

    Moje babička do jablek přidává ještě trochu pudinkového prášku,aby až jablka pustí šťávu,nebylo těsto rozčochtané ;-)

1 2 3 4 ... 7 ... 10 ... 13 Další

Podobné recepty

žádné recepty

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web