Hovězí na tymiánu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: vybusna

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g hovězí maso
    • 100
      g anglická slanina
    • máslo hrudka
    • 5
      dl smetana
    • 1
      lžička maizena
  • Marináda
    • 6
      dl převařená voda
    • 2
      lžíce vinný ocet nebo 1 lžíce octa s estragonem a 1 lžíce octa
    • 3
      stroužek česnek
    • 250
      g cibule
    • tymián
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, přidáme ostatní suroviny, a připravíme marinádu. Maso pokrájené na nudličky marinujeme 48 hodin.
2
Drobné kostičky slaniny rozpustíme a do horké vložíme hrudku másla. Na tomto tuku zprudka opečeme po všech stranách osušené maso a přidáme cibuli z marinády.
3
Mezitím dáme vařit marinádu, až se jí asi polovina odpaří, pak ji nalijeme na maso s cibulí a dusíme asi 2 hodiny doměkka.
4
Přilijeme smetanu s rozmíchanou maizenou, povaříme asi 10 minut a dochutíme.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.