Houby na smetaně

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg čerstvé houby
    • 1
      ks cibule
    • 1
      svazek petrželka
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce bílé víno
    • 0,3
      lžička tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a petrželku najemno nasekáme. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme petrželku a krátce podusíme. Poprášíme moukou a za stálého míchání prohřejeme. Přimícháme houby a opékáme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Přidáme tymián a bobkový list. Přivedeme k varu a vaříme asi 8 minut. Do směsi vmícháme kysanou smetanu a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a ochutíme vínem. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zařazení: Pokrmy Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • mishanecka
    mishanecka |

    1. 2. 2012 18:36

    Dobré, jenom smetanu jsem nakonec dala celou.

  • Mili
    Mili |

    17. 8. 2011 00:19

    Cibule to kazí

  • Jana
    Jana |

    8. 8. 2011 01:58

    Uvarila jsem to dnes k veceri s kurecim a ryzi. Mnamka :-)

  • Tereza T
    Tereza T |

    4. 8. 2011 17:24

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    1. 8. 2011 14:31

    Z hub

  • recepty73
    recepty73 |

    3. 3. 2011 07:30

    ...určitě se dají použít houby zmražené.Pokud máte sušené,tak si je namočte den předem,pak vymačkejte,pokrájejte... ;-) .

  • panx
    panx |

    3. 3. 2011 00:39

    Dá se to udělat i s jinými houbami než čerstvými

  • Eva1
    Eva1 |

    2. 2. 2011 13:19

    Dělám podobně, je to moc dobré a pokud jsou to na obrázku strouhankové knedlíky, tak i ty se těší v naší rodině velké oblibě. ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    13. 1. 2011 11:02

    Houby připravuji stejně jak uvádí Jitka, i když tento způsob přípravy je také dobrý :-)

  • Irena *
    Irena * |

    24. 10. 2007 08:42

    Včera jsem dělala, použila jsem také červené víno a nvíc smetanu ke šlehání. K tomu hrnkové knedlíky a nemělo to chybu. Výborné, hodnotím za 1!

  • Blanka
    Blanka |

    12. 9. 2007 17:46

    Omáčka je výborná. Neměli jsme bílé víno, dali jsme červené :-) Všichni se oblizovali.

  • Jitka
    Jitka |

    7. 9. 2006 07:20

    Dělám něco obodobného - máslo, cibulku, petrželku - krátce osmahnu, přidám houby, sůl, masox nebo houbový vývar a dusím až jsou houby měkké. Pak si udělám světlou jíšku, rozředím ji, vmíchám do hub, povařím, zaliju smetanou, ochutím solí, pepřem, octem.