Houbovo-zázvorové hovězí

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hovězí maso cca
    • zázvor - mletý
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 80
      g uzený špek nebo prorostlejší slanina
    • 1
      ks cibule
    • houby čerstvé nebo sušené
    • vepřový vývar nebo hovězí bujon

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí maso dobře nasolíme a obalíme v zázvoru, pak v hladké mouce a necháme asi hodinu odležet. V hrnci si osmažíme na pokrájeném špeku s trochou oleje cibuli dosklovata. Pak vložíme hovězí maso, které ze všech stran osmažíme dozlatova. Ke konci smažení přidáme orestovat buď plátky čerstvých hub (200 g) nebo přidáme hrst předem namočených sušených hub a vše zalijeme vývarem nebo vodou s kostkou bujonu. Dusíme pod poklicí, než bude maso měkké, dle potřeby podléváme a občas maso otočíme.
2
Pak maso vyndáme, necháme chvíli zatáhnout, abychom ho mohli dobře nakrájet a mezitím si dle potřeby zahustíme omáčku troškou mouky rozmíchané v malém množství vody, dochutíme solí a pepřem a necháme provařit. Pak vložíme maso zpět prohřát a podáváme.
3
Podáváme s knedlíkem, rýží, bramborem...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Andrea
    Andrea |

    15. 11. 2016 08:14

    SKVELE !

  • Jůzová
    Jůzová |

    9. 4. 2016 17:34

    Velice jsme si pochutnali, bylo to vynikající.

  • Hela
    Hela |

    18. 1. 2016 13:07

    Bylo to výborné. Děkuji

  • Věra
    Věra |

    24. 1. 2014 23:22

    Hovězí bez chybičky, vychutnali jsme si ho s dušenou rýží.

  • KaRa
    KaRa |

    20. 4. 2013 21:38

    Vynikající...