Autor:

Houbovo-tymiánová krkovička

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Plátky krkovičky bez kosti
silnější
4 plátek
Sůl  
Tymián  
Čerstvé houby
nebo mražené, cca
400 g
Cibule
velká
1 ks
Česnek
dle chuti, cca
3 stroužek
Houbovo-tymiánová krkovička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z hub, Vepřové

Plátky krkovice mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nezkroutily. Osolíme je a ochutíme sušeným nebo nasekaným čerstvým tymiánem dle chuti. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli, česnek a očištěné houby (hřiby, žampiony, hlíva...), které také osolíme a ochutíme tymiánem. Vše trochu podlijeme vývarem nebo vodou, zaklopíme a pečeme cca 50 minut. Pak odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova.

Pokud máme rádi více sosu nebo omáčku, plátky masa vyndáme stranou a můžeme si houbovou směs nastavit trochou vývaru (vody), ve kterém jsme si rozmíchali lžičku nebo dvě solamylu nebo hladké mouky. Vše pak musíme nechat ještě krátce provařit.

Podávat můžeme s bramborem, rýží, knedlíkem, gnocchi...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Buchta s jablky a ořechy Originální recepty z plodů podzimu Články z

Komentáře k receptu: Houbovo-tymiánová krkovička

Komentáře

  1. Bára   28.04.2016 | 17:39 | reagovat | závadný

    Veliká dobrota :-*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web