Autor:

Houbovo-tymiánová krkovička

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Plátky krkovičky bez kosti
silnější
4 plátek
Sůl  
Tymián  
Čerstvé houby
nebo mražené, cca
400 g
Cibule
velká
1 ks
Česnek
dle chuti, cca
3 stroužek
Houbovo-tymiánová krkovička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z hub, Vepřové

Plátky krkovice mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nezkroutily. Osolíme je a ochutíme sušeným nebo nasekaným čerstvým tymiánem dle chuti. Do pekáče dáme pokrájenou cibuli, česnek a očištěné houby (hřiby, žampiony, hlíva...), které také osolíme a ochutíme tymiánem. Vše trochu podlijeme vývarem nebo vodou, zaklopíme a pečeme cca 50 minut. Pak odklopíme a dopečeme doměkka a dozlatova.

Pokud máme rádi více sosu nebo omáčku, plátky masa vyndáme stranou a můžeme si houbovou směs nastavit trochou vývaru (vody), ve kterém jsme si rozmíchali lžičku nebo dvě solamylu nebo hladké mouky. Vše pak musíme nechat ještě krátce provařit.

Podávat můžeme s bramborem, rýží, knedlíkem, gnocchi...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Cuketovo-kedlubnové komínky Očista pro zimní dny Články z

Komentáře k receptu: Houbovo-tymiánová krkovička

Komentáře

  1. Bára   28.04.2016 | 17:39 | reagovat |

    Veliká dobrota :-*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web