Houbovo-špenátové noky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
50 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Knorr

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule menší
    • 100
      g čerstvé houby (hřiby/shiitake/žampióny)
    • 30
      g rostlinný tuk
    • 100
      g listový špenát mladý
    • 250
      g chleba toustový
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks rozšlehané vejce
    • 375
      ml mléko
    • 50
      g tvrdý sýr strouhaný
    • citronová kůra z 1/2 citronu, strouhaná
    • 1
      kalíšek knorr bohatý bujon zeleninový
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, houby na plátky a na části tuku krátce opečeme a necháme vychladnout.
2
Špenát posekáme nahrubo, plátky chleba nakrájíme na kostky a oboje promícháme s moukou, houbami, vejci a třetinou sýra.
3
Mléko prohřejeme, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou kůru. Smícháme s chlebovou masou a necháme 15 minut odležet. Z připravené hmoty zformujeme vetší noky a 10 minut povaříme (spíše „táhneme“, než vaříme) v zeleninovém vývaru.
4
Troubu nastavíme na gril a předehřejeme. Zapékací misku vytřeme trochou tuku, noky necháme okapat a vložíme do připravené misky, posypeme zbylým sýrem, pokapeme olivovým olejem a krátce zapečeme. Při podávání můžeme podlít trochou zeleninového vývaru.
Zařazení:

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.