Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • filety - treska, pangas...
    • citronová šťáva
    • sůl a pepř
    • olej
    • čerstvé žampiony nebo hříbky, cca 3-4 ks na porci
    • zakysaná smetana - na porci 2 lžíce
    • vývar nebo mléko, na porci 1-2 lžíce
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety pokapeme citronem a necháme chvilku proležet, pak osolíme a opepříme, na oleji zprudka osmažíme z obou stran a uložíme v teple.
2
Do výpeku dáme orestovat pokrájené houby na plátky, přilijeme vývar, vmícháme smetanu, necháme krátce provařit, dochutíme solí, pepřem, případně i citronovou šťávou. Hustotu omáčky zredukujeme dle potřeby, buď přidáme vývar nebo necháme vyvařit.
3
Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami, dozdobíme petrželkou, kterou můžeme ochutit i omáčku.

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    20. 10. 2015 14:26

    Byla to příjemná změna od obaleného klasiky smaženého filé.

  • Eva
    Eva |

    18. 1. 2015 09:00

    Velmi rychle, netradicni a vynikajici. Dekuji

  • Anička
    Anička |

    19. 4. 2013 12:03

    Moc dobrý recept. Velice za něj děkuji, ryby máme moc rádi a nové recepty zkouším ráda.

  • Bohdánková
    Bohdánková |

    8. 11. 2012 16:21

    Jednoduchá příprava a výborná bašta, děkuji :-))

  • Radka
    Radka |

    6. 2. 2012 16:05

    Pouzila jsem zampiony, vyvary nedelam tak stacila i voda. Jo a kyslou smetanu jsem na tri porce dala celou. Super.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    26. 1. 2012 10:25

    To se mi líbí!