Autor:

Houbovecký králík

Obtížné
Ingredience
Králík
Mrkev 120 g
Celer 180 g
Petržel 140 g
Čerstvé houby
lze ale i sušené, mražené, konzervované
400 g
Cibule 1 ks
Slanina
není nutná
 
Pepř mletý  
Kmín  
Tymián  
Bobkový list 1 ks
Hřebíček 2 ks
Muškátový květ  
Žloutek  
Smetana 200 g
Jíška  
Citron  
Klikve
případně brusinky
200 g
Červené víno 2 dl
Tuk  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka naporcujeme, rozpálíme tuk a zpěníme cibuli, můžeme přidat i slaninu (není nezbytná), opepříme, osolíme, přidáme kmín a prudce opečeme. Pak podlejeme vývarem nebo vodou, použít můžeme i vodu z namočených sušených hub. Přidáme bobkový list, květ, tymián, hřebíček, kořenovou zeleninu (tu můžeme, ale nemusíme nejdřív trochu opéci), houby a dusíme do měkka.

Maso vyndáme, zeleninu rozmixujeme se šťávou, podle potřeby zahustíme jíškou.

Přidáme víno, smetanu a žloutek pro zjemnění. Přidáme část rozmačkaných klikví (nebo brusinek), podle chuti přidáme citron. Vrátíme tam maso a jen prohřejeme, nevařit!!!

Podáváme s knedlíkem nebo jak kdo má rád. A na ozdobení použijeme celé klikve (brusinky).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Houbovecký králík

Komentáře

  1. Ivana Samcová   11.04.2010 | 16:08 | reagovat | závadný

    Výborný králík, dnes jsme ho měli k obědu. Jako houby jsem použila žampióny.cibuli a pak zeleninu jsem osmahla na slanině s máslem a potom přidala maso. Dílky za recept. Je to mňam, mňam.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web