Autor:

Hamburger Classic

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 8
Ingredience
Mleté maso - míchané
Může být pouze hovězí nebo vepřové, já si oblíbil mix
1,2 kg
Houska
na hamburgery. V každém supermarketu by je měli mít :-)
8 ks
Ledový salát
Pokud jej nevyužijete zbytek na něco jiného, kupte menší 8 plátek
1 ks
Sýr Čedar 8 plátek
Cibule 2 ks
Rajčata 2 ks
Tatarská omáčka 1 sklenice
Kečup 1 balení
Sůl 1 hrst
Pepř mletý 1 hrst
Hamburger Classic

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Osvědčený recept na hamburgery, které díky oblíbenosti tohoto jídla v rodině dělám poměrně často :-)

1. Nejprve vezmeme mleté maso, a promícháme ho s pepřem, solí a Worcesterovou omáčkou. Poté z masa vytvoříme 8 placiček (měly by mít tak kolem 15 cm v průměru, tloušťka přes 1 cm, při opečení na pánvi se pak smrsknou na velikost housek)

2. Připravte si cheddar. Pokud máte plátkový sýr tavený (který se dává do toastů), je také dobrý. Placičky opečeme na těžší pánvi nad středním plamenem. Opékáme 2 minuty, a poté placičky obrátíme. Nyní na opečenou stranu každé placky připlácněte plátek sýra. Opékáme další dvě minuty než placky dáme na talíř, a můžeme sestavit hamburger.

3. To, jak si sestavíte svůj hambáč, zálaží čistě na vás, ale klasicky to dělám takto: (odspoda nahoru) spodní housku potřu kečupem a tatarkou, poté vložím maso s rozteklým sýrem, pak cibulku, list salátu, rajče, a horní housku opět potřu kečupem-tatarkou (nebo jiným dresingem dle chuti). Samozřejmě něco mužete vynechat, nebo naopak přidat, podle chuti. Doufám, že vám tento recept pomohl udělat vám vydatnou večeři (nebo oběd) v americkém stylu. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 34 x
2+
4.28 34 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 34x)
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Hamburger Classic

Komentáře

  1. ferrythe   05.10.2016 | 14:10 | reagovat | závadný

    Dobrá klasika. Dámám na jednu housku majolku a na druhou barbecue omáčku, také do masa místo worchestru dám kořenící směs na burgery, nebo stačí jen pepř a sůl. ;-)

  2. marci2   31.01.2016 | 13:46 | reagovat | závadný

    Dávám 1

  3. kami   08.01.2016 | 13:41 | reagovat | závadný

    to snad pochopi kazdy az na male vyjimky, ze to neni hrst :-!

  4. Bobik57   07.01.2016 | 21:38 | reagovat | závadný

    Hrst solo a hrst pepře :-$ :-$ - co je to za míru. Podle mojí hrsti by to bylo přesolené a přepepřené

  5. ferenc   31.12.2015 | 15:56 | reagovat | závadný

    Místo tatarky a kečupu zkuste majolku smíchanou s hořčicí fakt bomba ....

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web