Frikasé s omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      pomeranč
    • 3
      grapefruit
    • 1
      cibule
    • 750
      g telecí kýta
    • olej
    • 150
      ml vývar
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • řapíkatý celer stonek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané pomeranče a grepy nakrájíme na plátky (šťávu zachytíme). Maso nakrájíme na nudličky, a na trošce oleje prudce opečeme. Vyjmeme z pánve a na výpeku opražíme nakrájenou cibuli a nakrájený celer. Zalejeme vývarem a šťávou z ovoce. Přidáme zelený pepř a 10 minut podusíme. Zahustíme smetanou. Přidáme maso, plátky ovoce a opatrně přihřejeme. Můžeme ozdobit lístkem bazalky.
Zařazení: Maso Telecí

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    18. 1. 2006 06:54

    Áno, ale ani grepy nie sú vždy rovnaké, už som mala aj grepy, ktoré boli vyložene sladké. Ochutnajte šťavu dopredu a znížte grepy, príp. trošička vyrovnajte chuť štipkou cukru, má to byť troška nakyslé.ale každý má inú chuť, niekto radšej sladšie, iný slanšie alebo kyslejšie. Nedali ste menej mäsa ? To by potom bolo skutočne veľa grepov. Viac vám poradiť nemôžem.

  • Hana Petříková
    Hana Petříková |

    17. 1. 2006 17:30

    Je to strašně kyselé, není v receptu chyba?Opravdu tam mají být 3 grepy a ještě zakysaná smetana?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    12. 1. 2006 14:12

    Zabudla som dodať, že možno použiť aj kuracie alebo morčacie prsia.