Francouzská cibulačka II.

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks cibule velké
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1,5
      l vývar
    • 4
      plátek toastový chléb
    • pepř mletý
    • sůl
    • 50
      g tvrdý sýr
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli na plátky, zasypeme ji moukou, necháme také osmahnout. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, až je cibule měkká. Plátky chleba pokrájíme na kostky, opečeme na pánvi na oleji, dáme do talířů, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme horkou polévkou. Povrch polévky zdobíme sekanou petrželkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Mike
    Mike |

    23. 2. 2015 15:02

    To neni francouzska cibulacka, ta se dela s vinem

  • Pierre
    Pierre |

    22. 11. 2014 22:19

    Pardon, ale tohle nema s francouzskou cibulackou nic spolecneho. Cibule se musi vice jak hodinu pomalu karamelizovat, do polevky patri koreni jako bobkovy list a treba tymian, ale hlavne trochu bileho vina.

  • tasopenaf
    tasopenaf |

    1. 9. 2014 10:46

    Neuveriteľné, aký jednoduchý recept. To radšej doporučujem recept podľa Julie Child. Tam sa človek aspoň dozvie, čo, prečo a hlavne ako. Osmažiť cibulku to nie je len tak.