Francouzská cibulačka

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 7
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 900
      g cibule nakrájená na kolečka
    • 2
      l drůbeží vývar
    • 200
      ml červené víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • 60
      g ementál
    • bageta 16 silných krajíčků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 1 hodinu dusíme plátky cibule dozlatova. Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli zaprášíme mouku, přidáme vývar, víno, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem asi 15 minut. Mezitím potřeme plátky bagety po obou stranách směsí česneku a oleje a narovnáme je na plech. Pečeme 10 minut do křupava. Do každého talíře vložíme dva krajíčky bagety a přelijeme polévkou. Posypeme ementálem a podáváme se zbylou opečenou bagetou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    24. 2. 2013 19:36

    Hnus všech hnusů :-$

  • Ewik
    Ewik |

    3. 1. 2006 20:26

    Výýýborná polévka!!!!!Přidala jsem ještě trošku majoránky a petrželky..