Autor:

Francouzská cibulačka

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Olivový olej 7 lžíce
Česnek 2 stroužek
Hladká mouka 2 lžíce
Cibule
nakrájená na kolečka
900 g
Drůbeží vývar 2 l
Červené víno 200 ml
Sůl  
Pepř mletý  
Ementál 60 g
Bageta
16 silných krajíčků
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 1 hodinu dusíme plátky cibule dozlatova. Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli zaprášíme mouku, přidáme vývar, víno, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem asi 15 minut. Mezitím potřeme plátky bagety po obou stranách směsí česneku a oleje a narovnáme je na plech. Pečeme 10 minut do křupava. Do každého talíře vložíme dva krajíčky bagety a přelijeme polévkou. Posypeme ementálem a podáváme se zbylou opečenou bagetou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Reklama
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Francouzská cibulačka

Komentáře

  1. Ewik   03.01.2006 | 20:26 | reagovat | závadný

    Výýýborná polévka!!!!!Přidala jsem ještě trošku majoránky a petrželky..

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web