Autor:

Dobré košíčky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 370 g
Máslo 180 g
Cukr 150 g
Kakao 10 g
Žloutek 2 ks
Náplň
Smetana ke šlehání 1/4 l
Mleté ořechy 150 g
Piškoty
mletých
100 g
Zavařenina
pikantní
2 lžíce
Hnědý rum 2 lžíce
Cukr 80 g
Čokoládová poleva  
Ořechy
na ozdobu
 
Dobré košíčky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Na vále zpracujeme v těsto (jestliže se hůře zpracovává přidáme 1-2 lžíce mléka). Zpracované těsto necháme odpočinout a potom vtlačujeme ve slabé vrstvě do ztuženým tukem vymazaných košíčkových formiček. Po upečení necháme vychladnout a potom plníme náplní, poléváme čokoládovou polevou a zdobíme polovinou jádra vlašského ořechu. Na náplň svaříme šlahačku s ořechy a piškoty, potom přidáme ostatní přísady a dobře promícháme. Studenou náplň plníme do košíčků, poléváme čokoládovou polevou a zdobíme ořechem. Koupíme polevu v sáčku a připravíme dle návodu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
2+
4.44 18 5 1
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Dobré košíčky

Komentáře

  1. Michala   04.12.2014 | 14:23 | reagovat |

    Výborné luxusní košíčky, mají velký úspěch v celé rodině, upeču i letos.

  2. hana   07.12.2012 | 16:13 | reagovat |

    letos nikdo nepece kosicky

  3. hanka   20.11.2011 | 9:26 | reagovat |

    těsto si vyválejte,kulatou formičkou vykrajujte a jen zlehka vtlačte do košíčku.Půjdou krásně vyklápět a všechny budou naprosto stejné.

  4. hanka   28.11.2010 | 22:08 | reagovat |

    košíčky jsem pekla tolikrat ale čočku jsem nikdy nedávala.A vždycky byly krásné a žádné nafouklé.To těsto se tam musí pěkně namačkat,ani málo ani moc.A budou nádherné,akorát na naplnění.

  5. Blanka   26.11.2007 | 18:22 | reagovat |

    Jak dlouho mám upéci košíčky před vánocemi? Tedy jak dlouho by se měly uležet?Díky

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web