Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg mrkev
    • sádlo
    • hladká mouka
    • sůl
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a dáme vařit do osolené vody (asi 1/2 litru).
2
Během vaření připravíme světlou jíšku. Když je voda asi z poloviny vyvařená, mrkev zahustíme. Osladíme. (Kdo chce přisladí na talíři).
3
Podává se s vařeným hovězím masem a bramborem.
Zařazení: Přílohy Zeleninové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    26. 1. 2011 14:07

    Mrkev dělám na kolečka,ale vyzkoušet se má prý všechno ;-) .Dělám na másle a určitě né v půllitru vody.Stačilo pár lžiček a ani cukr jsem nedával,pár kapek citronové šťávy,osolit... .Rychlovka to je určitě ;-) !

  • MartinV
    MartinV |

    8. 2. 2007 12:47

    Jiná varianta koření je koriandr, nové koření kardamon; bobkový list, kurkuma, česnek.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    8. 2. 2007 09:00

    Já mrkev ( nakrájenou na kolečka ) dusím na másle spolu s celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Dle chuti mrkve trošku osolím - na začátku - ona pustí vodu a dle chutě někdy přisladím. A když je měkká, popráším malinko hl. moukou, na zahuštění.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    8. 2. 2007 07:26

    Zkuste přidat rozmačkaný česnek, je to výborné.Ale mrkev nesladím, pouze osolím a kapku opepřím.

  • Dagi B.
    Dagi B. |

    7. 2. 2007 16:47

    Mrkev dusím na másle, přidám trochu vody a tavený sýr. Pokud je potřeba, zahustím pomletými ovesnými vločkami, které nechám v mrkvi jen nabobtnat - nevařím je.

  • mia
    mia |

    7. 2. 2007 15:21

    já jí rovnou dusím na másle,případně malinko podleju,je to taky šmakézní.zahušťuju hotovou jíškou a pak baštím a baštím

  • Myš
    Myš |

    7. 2. 2007 11:20

    Tak tuhle mrkvišku dělávala moje babička... Ve školní jídelně jsem ji nesnášela, ale doma jsme si několikrát přidávala, budu to muset zkusit... Díky za nápad :-)