Dobré kuře na paprice

Hodnocení:

Moje:

60 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí paličky
    • 5
      ks mrkev nastrouháme na hrubo
    • 3
      ks cibule nakrájíme na kostičky
    • máslo
    • mletá sladká paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • smetana na vaření
    • polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle v hrnci si zpěníme cibuli, přidáme nasrouhanou mrkev, osolíme. Restujeme asi 10 min.
2
Poté z hrnce tuto směs odendáme a vložíme do něj předem nasolené, popepřené a popaprikované kuřecí paličky, orestujeme z obou stran, můžeme pod ně přidat máslo. Pak k masu přidáme restovanou mrkev a cibuli, chvíli zasmažíme a podlejeme vodou tak, aby nebyly paličky vidět. Necháme vařit tak 30 minut.
3
Když jsou paličky měkké, vyndáme je z omáčky, necháme vychladnout a obereme na jednotlivé kousky masa. Kdo má rád, může je samozřejmě nechat vcelku.
4
Omáčku v hrnci rozmixujeme, aby v ní nebyly kousky. Nepasírujeme.
5
Postupně dochucujeme solí, paprikou, cukrem. Pokud je omáčka málo hustá, zahustíme ji jíškou nebo polohrubou moukou s mlékem, necháme provařit.
6
Nakonec přidáme dle chuti smetanu a vložíme maso, aby se prohřálo.
7
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s těstovinami.
8
Dobrou chuť!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Reny
    Reny |

    4. 6. 2014 09:06

    Jakou smetanu prosím ? Sladkou nebo zakysanou ? :-\ :-P

  • Chutney
    Chutney |

    19. 11. 2012 04:03

    Opravdu pálivá paprika http://www.seminka-chilli.cz :-D

  • Eva
    Eva |

    17. 11. 2012 16:19

    Kuře na paprice s mrkví už v receptech je carodejkojh.