Autor:

Kuře na paprice

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1,2 kg
Máslo 75 g
Mléko 150 ml
Smetana 50 ml
Cibule 1 ks
Sůl  
Paprika - sladká
Trochu
 
Hladká mouka
Trochu
 
Kuře na paprice

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Dobře očištěné kuře rozčtvrtíme. Na 1/3 másla osmažíme drobně krájenou cibulku dorůžova, přidáme papriku a ihned zalijeme vařící vodou. Vložíme osolené kuře a dusíme doměkka.

Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou (připravenou ze zbývajícího másla a mouky), zalijeme vlažnou vodou a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Potom omáčku rozředíme mlékem, přidáme smetanu a znovu povaříme.

Hotovou omáčku procedíme přes jemný cedník na čtvrtky kuřat a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 139 x
1-
4.68 139 5 1
Bábovka z křehkého těsta plněná vejci Vajíčka v osmi skvělých variacích Články z

Komentáře k receptu: Kuře na paprice

Komentáře

  1. David   29.09.2016 | 9:41 | reagovat |

    Bože, tohle je snad nejhorší recept. Předně bych to nenazýval názvem pokrmu, se kterým nemá nic společného. Absolutní absence dalšího koření, gramáže a postupu. Chudáci amatéři, aby se z vašeho receptu zbláznili. To tam jako vkládáte celé kuře? Kde máte pepř, bobkový list, nové koření, skořici nebo vývar. Vy tam fakt lijete mléko? :-S

    1. michal   30.11.2016 | 12:57 | reagovat |

      evidentně to podle toho někdo uvařit zvládnul a jídlo bylo chutné.to že vy používáte poněkud jiný postup vám nedává obsolutorium na vše. místo nadávek zkuste zveřejnit něco svého. uvidíte jaké se vám dostane reakce od vám podobných prudičů.

      1. PEPA   14.12.2016 | 20:13 | reagovat |

        TAK DĚTI NEVÍM JAK VY ALE JÁ TO PODLE TOHO UVAŘIL
        řeknu jen jeden poznatek

        měl jsem si přečíst krom receptu i recenze ... jídlo je slušně nazváno divné ... a to jsem slušnej :-)

        1. jana   19.12.2016 | 16:21 | reagovat |

          fascinuje me, jak lide dokazou tak trivialni jidlo, jako je kure(slepice) na paprice ucinit tak podivnym. vzdyt dodrzet postup je snadne, nani tam zadne uskali typu "hodinu stojime u plotny" - proc to kazit?

          1. misa   12.03.2017 | 7:27 | reagovat |

            18 jak někdo nemůže pochopit tak jednoduchý recept,vody si přidej podle své potřeby,jedno kuře většinou pro čtyři osoby,přidej si vývar,je to chutnější,může být i hotový a zahušťuji jíškou Knorr,dám smetanu,dochutí solí,pepřem,trocha citrónu a je to.

      2. misa   12.03.2017 | 7:30 | reagovat |

        správná řeč,každý si to uvařte podle své chuti a nepruďte

  2. David   29.09.2016 | 9:00 | reagovat |

    Bože, kam na ty slátaniny chodíte. Tenhle recept je děsnej. Každý základ k omáčce je " rozpustit cibulový základ". Když to po osmažení zalijete litrem vody, získáte plovoucí kousky cibule a tak tam i zůstanou. Osmažit do zlatova, dát dvě lžíce vody - vodu rychle odsmažit, Když to za neustálého dohledu zopakujete 5x, z cibulky se stane hustá hnědá šťáva bez kousků. Při posledním odsmažení se přidá paprika a promíchá. Teprve pak se vkládá okořeněné maso. To se ve šťávě párkrát otočí aby získalo chuť. Vodu až tak po pěti minutách a jen do poloviny výšky masa. Kde máte bobkový list, nové koření, pepř, vývar.......? Když už prezentujete nějaký svůj "výtvor", alespoň ho nenazývejte názvem pokrmu, se kterým nemá nic společného. Pokud píšu recept, tak podrobně, s gramáží a postupem.

  3. Sonik   19.07.2016 | 13:18 | reagovat |

    Vynikající, jen jsem si to doplnila o bilou papriku nakrajenou k cibulce a dva stroužky česneku a max. spokojenost :-) už jsem si byla přidat :-[

  4. Ebel   07.06.2015 | 22:24 | reagovat |

    Kuře na paprice. =-O Hlavní surovina kuře, to je dobře, ale pak paprika TROCHU ? To je fór! A kolik vody? Litr, dva, tři nebo deset? Amatér aby si škubal vlasy. =-O

    1. Katka   10.07.2015 | 12:51 | reagovat |

      a kolik tam tedy patří vody :-\

      1. ....   15.09.2015 | 12:20 | reagovat |

        vody davám tolik at mám maso zalité

    2. Alča   23.10.2015 | 7:54 | reagovat |

      já podlévám vývarem - málokdy mám svůj uvařený, tak používám bez rozpaků Knorr bohaté bujony, které jsou bez glutamatu, konzervantů a barviv, čili žádná chemie, v tomto případě kuřecí, rozpustím v necelém půl litru vody a to stačí, podlévám vždy jen trošku, aby se maso nevařilo, ale dusilo, až je tekutiny málo, zase přileju. ale já napřed opeču kuře, zasypu paprikou - taky přesně neřeknu množství, možná lžíci?????, zaleju trochu vývarem a dusím.

  5. Barbora Dubská   24.04.2015 | 11:14 | reagovat |

    Vařím pode tohoto receptu často. Je úžasně jednoduchý a výsledek je výborný. Kuře si vždycky před přidáním mléka vyndám a oberu a do omajdy vrátím jen samotné maso.

1 2 3 4 ... 11 ... 22 ... 32 ... 42 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web