Kuře na nových bramborách

Snadné
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře rozporcované nebo čtvrtky (či stehna)
1 ks
Brambory
nové
 
Česnek  
Bylinky  
Sůl  
Koření na kuře  
Kuře na nových bramborách

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Nové brambory kartáčkem omyjeme a nakrájíme na větší kousky, osušíme papírovým ubrouskem a dáme na dno římského hrnce, osolíme, přidáme česnek a různé bylinky.

Také se dají brambory zakápnout česnekovým olejem. Na takto ochucené brambory položíme kuře (když máme celé, tak ho rozčtvrtíme) a okořeníme dle chuti.
Pečeme v troubě cca 1,5 hodiny a cca 20 minut před dokončením sejmeme víko, aby se nám na kuřeti udělala kůrka.

Na talíři jsem brambory posypala pórkem, nebo může být i pažitka a když uděláme jestě salátek, tak máme dietní a zdravé jídlo, které nezabere moc času.
Poznámka: římský hrnec samozřejmě před použitím namočíme do studené vody, na cca 20 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Vaření na zahradě. Skvělé recepty na gril pro celou rodinu Články z

Komentáře k receptu: Kuře na nových bramborách

Komentáře

  1. Vladan M   13.09.2008 | 17:04 | reagovat | závadný

    Já dávám pod kúži domácí slaninu a cibuli,pohážu pár kuliček nového koření a pepře,tří lístky bobkového listu.Brambory projdou všemi vůněmi.Neznám lepší kuře.1A

  2. Kačka   13.06.2008 | 11:16 | reagovat | závadný

    Tady je pár tipů pro vaření v řím. hrnci:hrnec VŽDY vkládáme do studené trouby! Teplotu zvyšujeme během pečení postupně až k nejvyšší požadovné teplotě, při pečení v hrnci pokrmy nikdy nepodléváme studenou vodou, nejdřív ji ohřejeme - do studené nádoby tedy patří studená voda, do horké nádoby v troubě patří pouze horká voda. Nádobu omýváme pouze horkou vodou s trochou soli, popř. octa, za pomoci měkkého kartáčku, a hlavně: před použitím namočit minimálně na 20 minut do vlažné vody, jinak by hrnec mohl prasknout. Přeji všem báječné zdravé vaření!

  3. Julius Caesar   09.07.2007 | 22:18 | reagovat | závadný

    je to super!!!Len tak dalej.Rimsky hrniec je supervec, mozem potvrdit, na kacicu a j husale aj kura.vdakavsetko dobre prajem.

  4. marek jan   15.05.2007 | 17:40 | reagovat | závadný

    Jak jsem si přečetl tento recept zatouzil jsem po tom hrnci takze si ho jdu ihned koupit

  5. Hana Rožníčková   02.05.2007 | 10:25 | reagovat | závadný

    Lado, děkuji za přidání fota.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web