Autor:

Švestkový štrůdl

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 350 g
Hera 250 g
Žloutek 1 ks
Citronová šťáva 1 lžíce
Švestky
rozpůlené
 
Skořicový cukr  
Rozinky
naložené v rumu (nemusí být)
 
Mleté ořechy  
Bílek  
Švestkový štrůdl

Postup přípravy:

Z mouky, tuku, žloutku a citronové šťávy uhněteme těsto (ingredience by měly mít pokojovou teplotu). Těsto vyválíme a poklademe rozpůlenými švestkami. Posypeme skořicovým cukrem (tím nemusíme šetřit), přidáme roziny a zasypeme ořechy. Závin zamotáme, dáme na plech, potřeme bílkem a upečeme v předehřáté troubě (180 - 200°C).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.6 5 5 1
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Komentáře k receptu: Švestkový štrůdl

Komentáře

  1. libuše   17.09.2013 | 21:02 | reagovat |

    Zkusila jsem, ale těsto šlo špatně vyválet, drolilo se a celkově špatně drželo, švestky mi z něj vytekly. chuťově není špatné, ale spodek závinu je poněkud rozmáčený

  2. Ladislava   20.05.2012 | 14:21 | reagovat |

    Zkusila jsem,méně cukru mi nevadí,ale těsto mi nešlo moc vyválet. Tak je to takové drolivé.Já osobně dělám těsto podobné,ale mimo hl.mouky a hery a 1 žloutku dávám 8 lžic mléka a 2 lžíce octa.Tento recept je ve pro mne lepší,těsto je pěkně vláčné a výborné. ;-)

  3. srdicko1   08.11.2011 | 8:01 | reagovat |

    Tak jsem včera upekla. A musím říci, že je to málo sladké...Příště přidám cukr i do těsta. Doma mi řekli, že lepší je z lístkového těsta. jinak to jde

    1. pippiva   08.11.2011 | 14:20 | reagovat |

      Srdicko, ono kazdy ma jine chute, nekterym chutna mene sladke a jinym zas hodne sladke. Az budete delat priste zavin, buchtu z kynuteho testa nebo jiny moucnik, tak testo ochutnejte, pripadne i napln. Tak si uvedomite lepe, zda je cukru podle Vasi chute, aby jste se pak vyhnula zklamani. :-) ;-)

  4. Ivan   08.11.2011 | 5:43 | reagovat |

    Já bych řekl, že bílkem se to potírá pro získání lepší soudržnosti a lesku.

  5. František Brusák   07.11.2011 | 1:10 | reagovat |

    Chtěl bych vědět přoč se to potírá bílkem,většinou se používá žloutek nebo celé vejce.Rozhodně vyzkouším,skvělý nápad. :-\

    1. makovička   07.11.2011 | 6:54 | reagovat |

      Řekla bych že bílek zbyde a naco by se rozklepávalo další vejce, když splní stejnou službu, ne ;-) :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji o vás prozradí vše: Na tohle si dejte pozor! Výraz v obličeji o vás prozradí vše: Na tohle si dejte pozor!
Magický karmický rituál lásky: Naučte se ho a váš milostný vztah bude úžasný! Magický karmický rituál lásky: Naučte se ho a váš milostný vztah bude úžasný!
7 zaručených tipů, které vám pomůžou od chronické zácpy 7 zaručených tipů, které vám pomůžou od chronické zácpy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web