Autor:

Švestkový štrůdl

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 350 g
Hera 250 g
Žloutek 1 ks
Citronová šťáva 1 lžíce
Švestky
rozpůlené
 
Skořicový cukr  
Rozinky
naložené v rumu (nemusí být)
 
Mleté ořechy  
Bílek  
Švestkový štrůdl

Postup přípravy:

Z mouky, tuku, žloutku a citronové šťávy uhněteme těsto (ingredience by měly mít pokojovou teplotu). Těsto vyválíme a poklademe rozpůlenými švestkami. Posypeme skořicovým cukrem (tím nemusíme šetřit), přidáme roziny a zasypeme ořechy. Závin zamotáme, dáme na plech, potřeme bílkem a upečeme v předehřáté troubě (180 - 200°C).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.6 5 5 1
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Švestkový štrůdl

Komentáře

  1. libuše   17.09.2013 | 21:02 | reagovat |

    Zkusila jsem, ale těsto šlo špatně vyválet, drolilo se a celkově špatně drželo, švestky mi z něj vytekly. chuťově není špatné, ale spodek závinu je poněkud rozmáčený

  2. Ladislava   20.05.2012 | 14:21 | reagovat |

    Zkusila jsem,méně cukru mi nevadí,ale těsto mi nešlo moc vyválet. Tak je to takové drolivé.Já osobně dělám těsto podobné,ale mimo hl.mouky a hery a 1 žloutku dávám 8 lžic mléka a 2 lžíce octa.Tento recept je ve pro mne lepší,těsto je pěkně vláčné a výborné. ;-)

  3. srdicko1   08.11.2011 | 8:01 | reagovat |

    Tak jsem včera upekla. A musím říci, že je to málo sladké...Příště přidám cukr i do těsta. Doma mi řekli, že lepší je z lístkového těsta. jinak to jde

    1. pippiva   08.11.2011 | 14:20 | reagovat |

      Srdicko, ono kazdy ma jine chute, nekterym chutna mene sladke a jinym zas hodne sladke. Az budete delat priste zavin, buchtu z kynuteho testa nebo jiny moucnik, tak testo ochutnejte, pripadne i napln. Tak si uvedomite lepe, zda je cukru podle Vasi chute, aby jste se pak vyhnula zklamani. :-) ;-)

  4. Ivan   08.11.2011 | 5:43 | reagovat |

    Já bych řekl, že bílkem se to potírá pro získání lepší soudržnosti a lesku.

  5. František Brusák   07.11.2011 | 1:10 | reagovat |

    Chtěl bych vědět přoč se to potírá bílkem,většinou se používá žloutek nebo celé vejce.Rozhodně vyzkouším,skvělý nápad. :-\

    1. makovička   07.11.2011 | 6:54 | reagovat |

      Řekla bych že bílek zbyde a naco by se rozklepávalo další vejce, když splní stejnou službu, ne ;-) :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web