Autor:

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Střední
Porce: 2
Ingredience
Sušené droždí 3 lžička
Hladká mouka 3 hrnek
Voda 1 hrnek
Sůl 1 lžička
Olivový olej 1 lžíce
Cukr 1 špetka
Francouzská bageta - hrníčkový recept

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout - ano, i když je to sušené droždí. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a zpracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout dokud nezdvojnásobí objem - zhruba hodinu. Pak vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety, opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C. Bagety odkryjeme a na každé uděláme tři šikmé zářezy zhruba do poloviny. Otevřeme rozpálenou troubu a na dno vlijeme asi čvrt hrnku vody, přidáme plech s bagetami a rychle zavřeme, aby pára neunikla. Pečeme asi 20 minut dokud nezezlátnou.

Z tohoto množství uděláme 2 bagety.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Vegetariánské kuličky v pita chlebu Červené zelí: Dokonalý životabudič. Připravte si 4 originální recepty. Články z

Komentáře k receptu: Francouzská bageta - hrníčkový recept

Komentáře

  1. milans13   28.08.2014 | 20:04 | reagovat | závadný

    Jednoduchý recept,ale s bagetou to nemá nic společného.

  2. Gábina H   30.09.2008 | 8:32 | reagovat | závadný

    Opravdu se ta voda leje přímo na dno trouby? Bojím se, abychsi neponičila troubu. Většinou jsem četla, že se dává do trouby hrnek s vodou.

    1. nuteverka   09.06.2013 | 11:50 | reagovat | závadný

      na druhy plech

  3. Petr Kazik   29.09.2008 | 21:04 | reagovat | závadný

    funguje, 1

  4. Vlaďka Dary   01.02.2008 | 12:55 | reagovat | závadný

    Jestli ještě můžu přispět...zkuste někdy přidat do těsta 2-3 lžíce nahrubo pomletého lněného semínka...samo o sobě má dobrou chuť,ale pomletím se jeho chuť i dobré účinky v těle zvýrazní.Chutná je též kombinace se slunečnic.semínk.,ovesnými vločkami,lněným semínkem...dnes poprvé zkouším bochánky s celozrn.moukou a pohankovými vločkami,tak jsem na ně zvědavá...no,je prostě moře možností,co do pečiva přidat!Ať se vám to pečení daří i chutná:)))

  5. Marketa F.   01.02.2008 | 0:06 | reagovat | závadný

    Pani Vladko, dekuji za typ, zkusila jsem dnes udelat s jednim hrnkem celozrnne mouky misto bile a chutnalo mi vic nez z bile! Priste zkusim prihodit par slunecnicovych seminek, mela jsem je pripravene uz tentokrat, jenze jsem na ne v zapalu vareni a peceni zapomnela.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zpomalte stárnutí pleti! Víme, co pomůže přímo vám Zpomalte stárnutí pleti! Víme, co pomůže přímo vám
Celebrity na síti: Novorozená holčička Adama Levina a Tom Hanks na svatebním focení Celebrity na síti: Novorozená holčička Adama Levina a Tom Hanks na svatebním focení
Jaká je práce vašich snů? Býci budou dobří kadeřníci, Štíři sexuální terapeuti! Jaká je práce vašich snů? Býci budou dobří kadeřníci, Štíři sexuální terapeuti!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web