Autor:

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Střední
Porce: 2
Ingredience
Sušené droždí 3 lžička
Hladká mouka 3 hrnek
Voda 1 hrnek
Sůl 1 lžička
Olivový olej 1 lžíce
Cukr 1 špetka
Francouzská bageta - hrníčkový recept

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout - ano, i když je to sušené droždí. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a zpracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout dokud nezdvojnásobí objem - zhruba hodinu. Pak vytvoříme na pomoučněném plechu dvě bagety, opět přikryjeme a necháme kynout další půlhodinu. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 °C. Bagety odkryjeme a na každé uděláme tři šikmé zářezy zhruba do poloviny. Otevřeme rozpálenou troubu a na dno vlijeme asi čvrt hrnku vody, přidáme plech s bagetami a rychle zavřeme, aby pára neunikla. Pečeme asi 20 minut dokud nezezlátnou.

Z tohoto množství uděláme 2 bagety.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Francouzská bageta - hrníčkový recept

Komentáře

  1. Martina   28.10.2016 | 19:39 | reagovat | závadný

    Výborná bagetka, nadýchaná a křupavá. Dala jsem do ní ještě lněné semínko a cibulku. :-)

  2. milans13   28.08.2014 | 20:04 | reagovat | závadný

    Jednoduchý recept,ale s bagetou to nemá nic společného.

  3. Gábina H   30.09.2008 | 8:32 | reagovat | závadný

    Opravdu se ta voda leje přímo na dno trouby? Bojím se, abychsi neponičila troubu. Většinou jsem četla, že se dává do trouby hrnek s vodou.

    1. nuteverka   09.06.2013 | 11:50 | reagovat | závadný

      na druhy plech

  4. Petr Kazik   29.09.2008 | 21:04 | reagovat | závadný

    funguje, 1

  5. Vlaďka Dary   01.02.2008 | 12:55 | reagovat | závadný

    Jestli ještě můžu přispět...zkuste někdy přidat do těsta 2-3 lžíce nahrubo pomletého lněného semínka...samo o sobě má dobrou chuť,ale pomletím se jeho chuť i dobré účinky v těle zvýrazní.Chutná je též kombinace se slunečnic.semínk.,ovesnými vločkami,lněným semínkem...dnes poprvé zkouším bochánky s celozrn.moukou a pohankovými vločkami,tak jsem na ně zvědavá...no,je prostě moře možností,co do pečiva přidat!Ať se vám to pečení daří i chutná:)))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web