Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí maso prsa
    • máslo Kousek
    • smetana
    • koření
    • sůl
  • Nádivka
    • 2
      lžíce vařená rýže
    • 3
      lžíce játra drůbeží (restované na cibulce)
    • 1
      lžíce sušené houby
    • 1
      ks vejce
    • broskvový kompot 1/2
    • 1
      lžíce rozinky
    • kari
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špalíček krůtích prsou rozkrajuji (rozbaluji) postupně kolem dokola tak, aby mi z něho vznikl jeden dlouhý a široký plát. Z tohoto plátu za pomoci větší jehly a silnější bílé nitě ušiju "pytel".
2
**Nádivka: **játra orestuji na troše másla s malým množstvím cibule, přidám povařené a scezené sušené houby (část šťávy z hub si nechám stranou, později jí podliji maso) přidám uvařenou rýži, 1 celé vejce, na drobno pokrájenou broskev, rozinky, ochutím. Nádivkou plním "pytel" z krůtích prsou, který jsem ušila z rozbaleného plátu, zašiju, po povrchu maso krátce osmahnu na másle, podleju, okořením dle chuti, dám péct, dokud nezměkne, podlévám masovým nebo zeleninovým vývarem nebo bujonem, přidám malinko šťávy z hub. Po dopečení maso vyndám, odstraním nitě, vychladlé nakrájím na plátky. Do štávy z masa přidám smetanu, případně drobné kousky cca 1/2 rajčete, dokořením podle chuti, promíchám a vrátím do šťávy plátky masa s nádivkou.
3
Servíruji s rýží, která může být ochucena a sem tam zvýrazněna například kousky lehce povařené mrkve, pórku, malým množstvím na drobno pokrájeného syrového ovoce (např. hrozna zbaveného jadérek nebo jablka), sekanými oříšky nebo mandlemi, apod. Posypu čerstvou petrželkou, ozdobím plátkem pomeranče a kouskem rajčete.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    30. 1. 2007 19:15

    Zkus místo smetany použít bílý jogurt a houby do indické chutě nepatří vůbec. Do nádivky bych dal místo hub nakrájené banány a jablka.