Autor:

Domino řezy

Střední
Těsto
Vejce 6 ks
Cukr krystal 6 lžíce
Polohrubá mouka 6 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Voda
vlažná
6 lžíce
Kakao 1 lžíce
Džem
libovolný
3 lžíce
Krém
Mléko 2 dl
Kokos 200 g
Máslo 200 g
Moučkový cukr 130 g
Želatina
Voda 1 l
Tang
z černého rybízu
1 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Zlatý klas 1 balení
Sušenky BE-BE 2 balíček
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Žloutky vymícháme s cukrem, postupně přidávame vodu, tuhý sníh z bílků, mouku s práškem do pečiva a kakao. Těsto vlejeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 180 °C asi 15-18 minut. Upečené, ještě vlažné těsto potřeme džemem.

Krém: mléko zahřejeme a do horkého přisypeme kokos. Zamícháme, odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vymícháme s práškovým cukrem, přidáme vychladlou kokosovou masu a vzniklý krém natřeme na těsto.

Želatina: ve vodě rozmícháme TANG, přidáme vanilkový cukr, zlatý klas a uvaříme do zhoustnutí. Za stálého míchání trochu vychladíme a potom vlejeme na kokosový krém a na ni hned skládáme sušenky. Když želatina ztuhne, zákusek polejeme čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 1x)
Kaštanové pyré s kaštany pečenými na rozmarýnu Zkuste jedlé kaštany Články z

Komentáře k receptu: Domino řezy

Komentáře

  1. Tereza J.   21.02.2008 | 13:25 | reagovat | závadný

    Tang je nápoj v prášku.

  2. Anonym   21.02.2008 | 4:07 | reagovat | závadný

    Co je to TANG, prosim? Ake ma zlozenie? Som v zahranici, tak by som sa pokusila najst nieco podobne. Dakujem

  3. ŠIMEČKOVÁ Vladimíra   01.02.2008 | 19:14 | reagovat | závadný

    Tak toto vypadá velmi zajímavě, určitě vyzkouším.

  4. Jarmila Vaľová   18.01.2008 | 22:35 | reagovat | závadný

    Milá Vierka namiesto zlatého klasu,ktorý vyrába dr. Oetker, môžete použiť aj vanilkový puding.

  5. Anonym   18.01.2008 | 18:33 | reagovat | závadný

    Ano,vyrábí ho firma Amylon,pracuje tam moje příbuzná.ale je to v podstatě vanilkový pudink v prášku Marie.myslím že ho spolehlivě nahradí,nemusíte se bát...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web