Autor:

Domácí kandovaný zázvor

Snadné
Ingredience
Zázvor
čerstvý
1 kg
Voda 1 l
Cukr krupice 1 kg
Moučkový cukr
není nutný
 
Domácí kandovaný zázvor

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně

Zázvor očistíme, nakrájíme na plátky(cca 4mm) a dáme do vody povařit na 20 minut. Pak přidáme cukr, necháme přejít varem, odstavíme a necháme 24 hodin stát.
Druhý den opět 20 minut vaříme, odstavíme a necháme opět 24 hodin v nálevu.
Třetí den opět 20 minut povaříme, pak scedíme(nálev si necháme), necháme dobře okapat.
Takto připravený zázvor obalíme v moučkovém cukru, rozložíme na mřížce(síťce) a necháme úplně oschnout.
Pokud nechceme mít kandovaný zázvor příliš sladký, obalovat v cukru nemusíme.

*Scezeným nálevem můžeme sladit čaj, můžeme jím osladit chlazený nápoj z citronové šťávy... .

*Kandovaný zázvor je dobrý při nachlazení, pro dobré trávení, odstraňuje nevolnost(i cestovní), zlepšuje krevní oběh, zahřívá tělo, působí proti plynatosti... .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Komentáře k receptu: Domácí kandovaný zázvor

Komentáře

  1. Máťa   08.02.2017 | 20:49 | reagovat |

    Skvělý :-)) a je to síla :-D

  2. Týna   10.11.2016 | 14:24 | reagovat |

    Je zajímavé, že se vařením neztratí ostrost zázvoru a i po usušení je docela hodně aromatický, takže děti ho nechtějí, ale nám chutná. Uzobáváme a doufáme, že si nás chřipka všude přítomná nevšimne :)))))

  3. Marta   07.11.2016 | 20:11 | reagovat |

    Prosím můžu dát sušit do sušičky ??

  4. bubak   01.02.2016 | 20:13 | reagovat |

    je to skvely, imponuje mi ta lehka stiplavost a sirup je uplne nejvic mnamozni :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-P <:-) <:-) <3 :-)) :-D

  5. Ost   04.11.2014 | 9:40 | reagovat |

    Přijde mě, že u tohohle receptu se dlouhým varem, v tomto případě 60 minut, všechno co je cenné vytrácí, mám recept, který sice trvá týden, než je zázvor hotový, ale vaří se celkem pouze 15 minut, kandování trvá 8 dní, ale je z něj výborný sirup a kandovaný zázvor neztrácí na vitamínech. ;-)

    1. Michal   11.12.2014 | 10:41 | reagovat |

      Tak se o svůj recept poděl :-\

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web