Autor:

Domácí kandovaný zázvor

Snadné
Ingredience
Zázvor
čerstvý
1 kg
Voda 1 l
Cukr krupice 1 kg
Moučkový cukr
není nutný
 
Domácí kandovaný zázvor

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně

Zázvor očistíme, nakrájíme na plátky(cca 4mm) a dáme do vody povařit na 20 minut. Pak přidáme cukr, necháme přejít varem, odstavíme a necháme 24 hodin stát.
Druhý den opět 20 minut vaříme, odstavíme a necháme opět 24 hodin v nálevu.
Třetí den opět 20 minut povaříme, pak scedíme(nálev si necháme), necháme dobře okapat.
Takto připravený zázvor obalíme v moučkovém cukru, rozložíme na mřížce(síťce) a necháme úplně oschnout.
Pokud nechceme mít kandovaný zázvor příliš sladký, obalovat v cukru nemusíme.

*Scezeným nálevem můžeme sladit čaj, můžeme jím osladit chlazený nápoj z citronové šťávy... .

*Kandovaný zázvor je dobrý při nachlazení, pro dobré trávení, odstraňuje nevolnost(i cestovní), zlepšuje krevní oběh, zahřívá tělo, působí proti plynatosti... .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Komentáře k receptu: Domácí kandovaný zázvor

Komentáře

  1. Týna   10.11.2016 | 14:24 | reagovat |

    Je zajímavé, že se vařením neztratí ostrost zázvoru a i po usušení je docela hodně aromatický, takže děti ho nechtějí, ale nám chutná. Uzobáváme a doufáme, že si nás chřipka všude přítomná nevšimne :)))))

  2. Marta   07.11.2016 | 20:11 | reagovat |

    Prosím můžu dát sušit do sušičky ??

  3. bubak   01.02.2016 | 20:13 | reagovat |

    je to skvely, imponuje mi ta lehka stiplavost a sirup je uplne nejvic mnamozni :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-P <:-) <:-) <3 :-)) :-D

  4. Ost   04.11.2014 | 9:40 | reagovat |

    Přijde mě, že u tohohle receptu se dlouhým varem, v tomto případě 60 minut, všechno co je cenné vytrácí, mám recept, který sice trvá týden, než je zázvor hotový, ale vaří se celkem pouze 15 minut, kandování trvá 8 dní, ale je z něj výborný sirup a kandovaný zázvor neztrácí na vitamínech. ;-)

    1. Michal   11.12.2014 | 10:41 | reagovat |

      Tak se o svůj recept poděl :-\

  5. Luďka   07.11.2013 | 20:23 | reagovat |

    Já kandovaný zázvor přikusuji ke kávě a je to skutečně povzbuzující a hlavně výborné na dýchací cesty a dutiny zvláště v zimě to musí být velice léčivé.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web