Autor:

Domácí kandovaný zázvor

Snadné
Ingredience
Zázvor
čerstvý
1 kg
Voda 1 l
Cukr krupice 1 kg
Moučkový cukr
není nutný
 
Domácí kandovaný zázvor

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně

Zázvor očistíme, nakrájíme na plátky(cca 4mm) a dáme do vody povařit na 20 minut. Pak přidáme cukr, necháme přejít varem, odstavíme a necháme 24 hodin stát.
Druhý den opět 20 minut vaříme, odstavíme a necháme opět 24 hodin v nálevu.
Třetí den opět 20 minut povaříme, pak scedíme(nálev si necháme), necháme dobře okapat.
Takto připravený zázvor obalíme v moučkovém cukru, rozložíme na mřížce(síťce) a necháme úplně oschnout.
Pokud nechceme mít kandovaný zázvor příliš sladký, obalovat v cukru nemusíme.

*Scezeným nálevem můžeme sladit čaj, můžeme jím osladit chlazený nápoj z citronové šťávy... .

*Kandovaný zázvor je dobrý při nachlazení, pro dobré trávení, odstraňuje nevolnost(i cestovní), zlepšuje krevní oběh, zahřívá tělo, působí proti plynatosti... .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.67 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 15x)

Komentáře k receptu: Domácí kandovaný zázvor

Komentáře

  1. Týna   10.11.2016 | 14:24 | reagovat | závadný

    Je zajímavé, že se vařením neztratí ostrost zázvoru a i po usušení je docela hodně aromatický, takže děti ho nechtějí, ale nám chutná. Uzobáváme a doufáme, že si nás chřipka všude přítomná nevšimne :)))))

  2. Marta   07.11.2016 | 20:11 | reagovat | závadný

    Prosím můžu dát sušit do sušičky ??

  3. bubak   01.02.2016 | 20:13 | reagovat | závadný

    je to skvely, imponuje mi ta lehka stiplavost a sirup je uplne nejvic mnamozni :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-P <:-) <:-) <3 :-)) :-D

  4. Ost   04.11.2014 | 9:40 | reagovat | závadný

    Přijde mě, že u tohohle receptu se dlouhým varem, v tomto případě 60 minut, všechno co je cenné vytrácí, mám recept, který sice trvá týden, než je zázvor hotový, ale vaří se celkem pouze 15 minut, kandování trvá 8 dní, ale je z něj výborný sirup a kandovaný zázvor neztrácí na vitamínech. ;-)

    1. Michal   11.12.2014 | 10:41 | reagovat | závadný

      Tak se o svůj recept poděl :-\

  5. Luďka   07.11.2013 | 20:23 | reagovat | závadný

    Já kandovaný zázvor přikusuji ke kávě a je to skutečně povzbuzující a hlavně výborné na dýchací cesty a dutiny zvláště v zimě to musí být velice léčivé.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web