Autor:

Focaccia s olivami a rozmarýnem

40 minut PT0H40M
Obtížné
Porce: 1
Na těsto:
Hladká mouka
typu 00
300 g
Sůl 1 lžička
Sušené droždí 7 g
Cukr krupice 1/2 lžička
Olivový olej 2 lžíce
Na focacciu:
Olivový olej 2 lžíce
Česnek
nakrájený na jemné plátky
1 stroužek
Mořská sůl
vločková
1 lžička
Rozmarýn
pouze lístky
3 snítka
Černé olivy
vypeckované
1 hrst
Focaccia s olivami a rozmarýnem

Postup přípravy:

Droždí cukr a 180 ml vody spolu smíchejte v misce. Nechte stát zakryté na teplém místě asi 10 minut, aby dobře vzešel kvásek. Mouku se solí prosijte do velké mísy. Vmíchejte kvásek a olej a promíchejte na měkké těsto. Zpracujte je nejprve vařečkou a pak je přemístěte na lehce pomoučněnou pracovní plochu. Ručně je hněťte ještě dalších 10 minut, až bude hladké a pružné. Odtlačujte je od sebe dlaní a po každém stlačení je otočte o čtvrt kruhu. Těsto pak dejte do olejem lehce vymazané mísy a přikryté utěrkou je nechte na teplém místě kynout, až zhruba zdvojnásobí svůj objem. Pak těstem několikrát bouchněte o pracovní plochu, abyste z něj vypudili přebytečný vzduch a ještě jednou jej prohněťte.

Nyní připravte focacciu. Pečicím papírem vyložte pekáček o rozměrech 20 x 30 cm a vyložte ho těstem. Vymačkejte jej až do krajů. Nechte stát v teple, aby těsto ještě trochu nakynulo. Troubu předehřejte na 240 °C. V misce spolu promíchejte olej a česnek. Prsty udělejte v těstě důlky až ke dnu pekáče, ale tak, abyste těsto neprotrhli.

Zakapejte lžicí oleje s česnekem a posypejte je solí. Posázejte rozmarýnem a olivami a znovu nechte chvíli kynout. Pečte asi 12 minut, až focaccia zezlátne a bude znít na poklep dutě. Ještě zatepla ji potřete zbylým česnekovým olejem a nezapomeňte ji přibalit do piknikového koše!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Rýžové závitky se zeleninou Recept na víkend: Rýžové závitky se zeleninou Články z

Komentáře k receptu: Focaccia s olivami a rozmarýnem

Komentáře

  1. Petraho   21.08.2014 | 13:06 | reagovat | závadný

    Výborný recept! Těsto jsem zadělala v pekárně. Vše se snědlo ještě teplé. Druhý den jsme dělali znovu (to už vydrželo trochu déle - vynikající za tepla i za studena).

  2. mag   23.10.2013 | 17:46 | reagovat | závadný

    úžasný recept :-))

  3. ALENA   29.07.2011 | 9:01 | reagovat | závadný

    Skvostná papuna, těsto používám i na pizzu, potírám domácí rajčatovou štávou,přidám nakrájený česnek, šunku, bazalku, pokapu olivovým olejem, výborný slaný zákusek! :-)

  4. Berule007   26.07.2011 | 21:15 | reagovat | závadný

    Výborný recept, už jsem pekla několikrát, rodinka se jenom olizuje:-)

  5. Edita   23.07.2011 | 11:34 | reagovat | závadný

    vynikajicí

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web