Autor:

Italská focaccia podle mojí tchyně

Střední
Testo
Polohrubá mouka 600 g
Vlažná voda
cca
350 ml
Olivový olej 40 ml
Sůl 1 lžička
Cukr 1 lžička
Droždí 1 kostka
Variace c. 1
Brambory  
Tvrdý sýr
muze byt uzeny
 
Oregáno  
Variace c. 2
Nakládaná loupaná rajčata  
Olivy
zelene nebo cerne, vypeckovane
 
Bazalka  
Variace c. 3
Cuketa  
Tvrdý sýr
muze byt i uzeny
 
Pepř mletý  
Italská focaccia podle mojí tchyně

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky, Pečivo, Slané

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme kynout minimálně 1 hodinu. Po vykynutí těsto přeneseme na velký plech, pomazaný olivovým olejem, rovnoměrně jej rozprostřeme po celém plechu, tato operace vyžaduje trochu trpělivosti, protože těsto se „vrací“. Necháme kynout cca 30 minut a poklademe náplní. Pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200°C po dobu cca 25 - 30 minut.

Variace č.1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na tenké (co nejtenčí) plátky. Sýr nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm). Těsto poklademe plátky sýru, pak plátky brambor. Plátky brambor naskládáme tak, že se trochu překrývají. Osolíme, posypeme oreganem, hojně zakapeme olivovým olejem a dáme péci.

Variace č. 2. Rajčata pokrájíme na kousky a „rozmažeme“ je po těste (rajčat nesmí být mnoho, těsto by němelo být příliš mokré). Sem tam do těsta vtlačíme olivy, osolíme, poklademe pár lístky čerstvé bazalky, hojně pokapeme olivovým olejem a dáme upéct.

Variace č. 3. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka nebo plátky (neloupeme). Sýr nakrájíme také na plátky, těsto poklademe sýrem, cuketou (plátky se překrývají), osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a upečeme.

Množství těsta je na 1 focacciu, pokud použijete velký plech (36×40 cm). Můžete také poklást dvěma naplněmi ( např. půl brambory, půl rajčata). A nebo můžete použít dortovou a koláčovou formu a máte focaccie 2.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Italská focaccia podle mojí tchyně

Komentáře

  1. pippiva   07.09.2011 | 15:10 | reagovat |

    Prosim o pridani receptu do italske kuchyne, diky.

    1. Tereza T   08.09.2011 | 11:56 | reagovat |

      Opraveno, díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web