Italská focaccia

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 400
      ml voda
    • 0,5
      ks droždí
    • sůl
    • 50
      ml olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem.
2
Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10 - 12 minut na 220 - 250°. Poté je necháme vychladnout. Recept mi dala kamarádka, která to viděla v televizi a musím říct, že je to vynikající pečivo. Podle chuti lze přidat i bylinky nebo olivy, záleží na fantazii.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Thinuviel
    Thinuviel |

    18. 7. 2012 09:59

    Jednoduché, rychlé, dobré - jen doporučuji konzumovat ještě v den upečení...druhý den už byly trošku tužší...