Autor:

Italská focaccia

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1/2 kg
Voda 400 ml
Droždí 1/2 ks
Sůl  lžička
Olivový olej 50 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem.

Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10 - 12 minut na 220 - 250°. Poté je necháme vychladnout. Recept mi dala kamarádka, která to viděla v televizi a musím říct, že je to vynikající pečivo. Podle chuti lze přidat i bylinky nebo olivy, záleží na fantazii.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Italská focaccia

Komentáře

  1. Thinuviel   18.07.2012 | 9:59 | reagovat | závadný

    Jednoduché, rychlé, dobré - jen doporučuji konzumovat ještě v den upečení...druhý den už byly trošku tužší...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web