Autor:

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Snadné
Porce: 4
Těsto
Hladká mouka 500 g
Vlažná voda
cca
350 ml
Olivový olej
případně rostlinný
3 lžíce
Sůl 1 lžička
Droždí 1/2 kostka
Dále
Kysané zelí 400 g
Anglická slanina
nebo farmářská ...
300 g
Tymián
sušený
 
Olivový olej
nebo rostlinný
 
Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Postup přípravy:

Do mísy dáme mouku (nejlépe dvounulku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme vodou a necháme droždí krátce rozpustit, ale kvásek neděláme).
Pak přidáme sůl (v originál receptu na focaccia není, ale já ji dávám), vymícháme těsto, které necháme nakynout v teple.
Pak vláčné těsto dáme na pomoučněný stůl, rozdělíme na tolik stejných dílků, kolik chceme mít „fokáčí“, vytvarujeme placky, které posypeme okapaným zelím, posypeme tymiánem, pokrájenou slaninou, pokapeme olejem. Nenecháváme příliš široké okraje.
Dáme péct do předehřáté trouby na 200-220 stupňů do zrůžovění okrajů. „Fokáče“ můžeme dozdobit před podáváním smaženou cibulkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web