Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček listové těsto
    • 2
      ks rajčata
    • 200
      g sýr
    • 1
      lžička dijonská hořčice nebo kremžská
    • 1
      lžíce olivový olej
    • bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Koláčovou formu o průměru 30 cm vyložíme pečícím papírem, popřípadě vymažeme olejem.
2
Listové těsto vyválíme na plát asi 2 mm silný a položíme do formy. Těsto potřeme hořčicí a posypeme rovnoměrně sýrem. Rajčata nakrájíme asi na 0,5 cm silné plátky a rozložíme na sýr. Zakapeme olivovým olejem. Celý koláč ještě poprášíme jemně nasekanou čerstvou nebo usušenou bazalkou.
3
Koláč pečeme v troubě na 170 °C asi 25 minut (v horkovzdušné při 160 °C). Že je koláč upečený poznáte podle sýru, který musí mít zlatavou barvu a stejně tak podle okrajů koláče, které se zabarví do zlatava.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    23. 1. 2016 06:38

    Chutný recept, docela mě překvapila výborná chuť. Doporučuji! :-*

  • jjosephh
    jjosephh |

    4. 10. 2014 20:53

    Díky za inspiraci. Udělal jsem tady vlastní listový slaný sýrový koláč - je to můj první :-), tady je recept: http://www.blogovnik.cz/slany-syrovy-kolac-z-listoveho-testa-201410042038.php

  • Jačna
    Jačna |

    26. 1. 2014 14:43

    No je to teda strašný :-$ nechápu lidi, kterejm to chutná :-p fuj

  • Women north face denali jacket sale TNF Pink/TNF BLACK
    Women north face denali jacket sale TNF Pink/TNF BLACK |

    1. 11. 2013 17:16

    I love their friendship! I wish I had one like that. Women north face denali jacket sale TNF Pink/TNF BLACK http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-tnf-pinktnf-black-p-265.html

  • Psaiko
    Psaiko |

    14. 10. 2013 17:27

    Tenoulinké těsto, tak mi to přišlo spíše jako list papíru, ale chutě super :) Jde to na různé varianty, místo hořtice protlak apod. ale to už je každému jasné ;)

  • Ejka
    Ejka |

    18. 2. 2013 18:38

    Téda, fakt dobrý jako večeře :-) ještě jsem to teda zakápla vajíčkem a fákt výborný!

  • Ratatouille
    Ratatouille |

    17. 5. 2011 12:27

    Jednoduchý a moc dobrý recept!

  • Eva Klabzubová
    Eva Klabzubová |

    7. 5. 2009 12:57

    jůůůů, super, to je tak jednoduché a rychlé. to je super inspirace. taky mám doma dijonaise od helmansu, je sice trošku jiná než hořčice, ale kupovat speciálně dijonskou hořčici se mi kvůli tomu moc nechce, takže to udělám z toho.díky za tip.

  • dasad .
    dasad . |

    3. 5. 2009 20:57

    pouzivam dijonnaise helmans a nema chybu, super recept

  • Jana Hrušková
    Jana Hrušková |

    6. 2. 2007 19:02

    jako další varianta je výborné místo hořčice potřít těsto kupovanou pomazánkou na tousty-topinky. Je to super.