Autor:

Dijonské cibulové řízky

Střední
Ingredience
Cibule
1-2
2 ks
Dijonská hořčice 2 lžíce
Česnek 2 stroužek
Hladká mouka 2 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Rostlinný olej  
Vepřové maso
kýta, plec, karé
4 ks
Dijonské cibulové řízky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo. V misce smícháme dijonskou hořčici, utřený česnek, sůl a pepř. Touto hořčičnou směsí potřeme jednotlivé kousky masa z jedné strany.

Na hořčici poklademe cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka. Je dobré ještě cibuli k masu řádně přitlačit. Takto připravené řízky necháme alespoň hodinku odležet. Před smažením obalíme každý řízek v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji nejdříve stranou cibule.

Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1-
4.67 21 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 21x)
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Dijonské cibulové řízky

Komentáře

  1. František   31.08.2012 | 10:55 | reagovat | závadný

    Nechutnalo, opravdu ne. :-\

  2. lliijjoonn   26.10.2011 | 9:43 | reagovat | závadný

    Tak jsem to teda vcera varila, cibule sice odpadavala, ale to by nebyl az takovy problem jako to, ze se cibule i ,,poter" z horcice okamzite zacaly pripalovat a to driv, nez mohlo byt maso hotove, takze jsem pak cibuli davala bokem a rizky nechala opect zvlast. K tomu jsme meli stouchane brambory s cibuli a salat z rajcatek a mozzarely. Chutove dobre.

  3. lliijjoonn   25.10.2011 | 10:49 | reagovat | závadný

    Vypada to skvele - rychle, jednoduche, suroviny mam doma, vecer vyzkousim a dam vedet :) ;-)

  4. Fanfan   18.11.2010 | 8:53 | reagovat | závadný

    Moc dobré, bála jsem se, že cibule bude při smažení odpadávat, ale dopadlo to skvěle. :-)

  5. Jaroslav Pelcman   25.03.2010 | 14:29 | reagovat | závadný

    Michaelo, mě tam mouka normálně drží. Asi jste ji málo přímáčkla? Nebo řízky můžete moukou lehce pocukrovat moukou a následně řádně přitlačit.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web