Autor:

Dijonské cibulové řízky

Střední
Ingredience
Cibule
1-2
2 ks
Dijonská hořčice 2 lžíce
Česnek 2 stroužek
Hladká mouka 2 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Rostlinný olej  
Vepřové maso
kýta, plec, karé
4 ks
Dijonské cibulové řízky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo. V misce smícháme dijonskou hořčici, utřený česnek, sůl a pepř. Touto hořčičnou směsí potřeme jednotlivé kousky masa z jedné strany.

Na hořčici poklademe cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka. Je dobré ještě cibuli k masu řádně přitlačit. Takto připravené řízky necháme alespoň hodinku odležet. Před smažením obalíme každý řízek v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji nejdříve stranou cibule.

Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1-
4.67 21 5 1
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Dijonské cibulové řízky

Komentáře

  1. František   31.08.2012 | 10:55 | reagovat |

    Nechutnalo, opravdu ne. :-\

  2. lliijjoonn   26.10.2011 | 9:43 | reagovat |

    Tak jsem to teda vcera varila, cibule sice odpadavala, ale to by nebyl az takovy problem jako to, ze se cibule i ,,poter" z horcice okamzite zacaly pripalovat a to driv, nez mohlo byt maso hotove, takze jsem pak cibuli davala bokem a rizky nechala opect zvlast. K tomu jsme meli stouchane brambory s cibuli a salat z rajcatek a mozzarely. Chutove dobre.

  3. lliijjoonn   25.10.2011 | 10:49 | reagovat |

    Vypada to skvele - rychle, jednoduche, suroviny mam doma, vecer vyzkousim a dam vedet :) ;-)

  4. Fanfan   18.11.2010 | 8:53 | reagovat |

    Moc dobré, bála jsem se, že cibule bude při smažení odpadávat, ale dopadlo to skvěle. :-)

  5. Jaroslav Pelcman   25.03.2010 | 14:29 | reagovat |

    Michaelo, mě tam mouka normálně drží. Asi jste ji málo přímáčkla? Nebo řízky můžete moukou lehce pocukrovat moukou a následně řádně přitlačit.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web